Що варто знати про паркан та огорожу для будинку

Що варто знати про паркан та огорожу для будинку

Всі ми хочемо, щоб наш будинок був огороджений, щоб відділяти територію від небажаних гостей та чужих очей.

Найчастіше огорожу встановлюють для того, аби забезпечити безпеку на високому рівні, оскільки саме від якості та надійності огорожі залежить те, наскільки якісно буде огороджене ваше житло і наскільки ефективно буде забезпечувати безпеку такий паркан. 

Сьогодні все більше тих, хто встановлює паркани з металу, дерева, бетону, це найбільш затребувані на сьогоднішній день матеріали для паркану. Не варто забувати, що саме від того, наскільки та чи інша компанія якісно виготовляє огорожу, буде залежати те, як довго вона прослужить і наскільки надійно. 

«Найнадійніші на сьогодні серед багатьох варіантів, які ми виготовляємо, це секційні паркани і паркани з декоративного блока. Важливо, щоб був баланс ціна-якість, в такому випадку вони будуть 100% надійні. Треба враховувати якість насамперед, який би не був паркан, якість має особливе значення», – наголошує директор «Dekorbeton» Євген Пилипчук.

Відео дня

Важливо при виборі паркану враховувати матеріал, висоту, надійність та саму конструкцію, оскільки саме від цих критеріїв залежить те, наскільки якісно паркан захищатиме ваше житло і наскільки довго він прослужить. 

Вибір паркану – важливий процес, до якого необхідно підходити дуже серйозно. Залежно від огороджувальної території, ті чи інші види парканів впораються краще або гірше. Також правильно обраний паркан заощадить час і кошти замовника. Отож далі про основні види парканів.

Дерев’яні паркани

Паркани з натурального дерева відмінно підходять для огорожі житлових будинків, садиб та сільськогосподарської території. Дерево – універсальний матеріал, який гармонійно взаємодіє з будь-яким дизайном будівлі і ландшафту. З існуючих варіантів ви можете вибрати як повністю зроблений з дерева паркан, так і частково. Дошки кріпляться вертикально або горизонтально на стовпи підстав, які можуть бути дерев’яними, металевими або бетонними. Комбіновані паркани трохи дорожче, але більш довговічні. З основних переваг дерев’яних парканів найбільш привабливими є такі:

Паркани з профнастилу

Даний тип відмінно підійде для огородження промислових об’єктів, які передбачають посилену охорону. Стиль виконання більш офіційний і солідний, а сам матеріал має ряд переваг перед іншими:

Ковані паркани

Металеві ковані огорожі поєднують в собі елегантність і високий статус. Ними захищають будівлі посольств, міністерств і просто житлові будинки забезпечених людей. Існують сотні варіацій виконання таких парканів: з візерунками, а також із використанням деталей із натуральним каменем, цеглою і гранітом. Виготовлені з металу або нержавіючої сталі огородження можуть служити століттями, забезпечуючи максимальний рівень захисту від небажаних гостей і підкреслюючи респектабельність господаря будинку.

Паркани з природного каменю

Створення кам’яної огорожі, на відміну від дерев’яного або з профнастилу, – дуже складне завдання, що вимагає відповідної кваліфікації співробітників. Виготовлені з різних порід каменю паркани приковують погляд перехожих, справляючи разюче враження своєю красою та вишуканістю неприборканої природи. Попри відносно високу вартість монтажу клієнт завжди задоволений, адже:

Паркани із зварної сітки і сітки рабиці

Ці два типи огорож відмінно підійдуть для огородження великих і малих дачних ділянок. Пов’язано це з тим, що на відміну від більшості інших видів парканів, ці пропускають максимальну кількість сонячного світла, виключаючи небажане затінення посадкової площі як ділянки власника, так і сусідніх ділянок. Також ці паркани відмінно підійдуть для огорожі вольєрів для вигулу домашньої птиці і худоби, огорожі великих територій лісів, парків і водойм, та й взагалі чого завгодно. Низька вартість, міцність і зносостійкість робить такі огорожі найбільш розумним варіантом у випадках, коли бюджет обмежений, а захищається велика площа.

Паркан із цегли

Мабуть, це один із найкращих варіантів огорожі будь-якої ділянки. Цегляні огорожі – одні з найбільш довговічних і міцних. Їм не страшні ні сонце, ні мороз, а зламати або зігнути такий паркан вкрай складно. Також величезний плюс цегляної огорожі в тому, що її можна поєднувати з усіма вищеописаними видами огороджень. Цегла відмінно підходить в якості підставки для бетонного паркану, гармонійно виглядає з кованими елементами, а класти кам’яну мозаїку на цегляну стіну одне задоволення.

Висновок

Отож варто врахувати усі переваги та особливості різних видів парканів і огорож перед тим, як щось встановлювати на своїй території. Не забувайте, що саме від того, наскільки той чи інший паркан надійний та якісний, буде залежати те, як довго він прослужить і чи зможе на достатньому рівні забезпечити безпеку та комфорт.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up