Що таке ультрабук? Відмінності від ноутбука

Що таке ультрабук? Відмінності від ноутбука

Ультрабук – відносно новий різновид ноутбуків, що відрізняється зменшеною товщиною та вагою. Це тонкий і легкий пристрій, який за апаратними показниками практично не поступається звичайному ноутбуку, при цьому його зручніше носити з собою та використовувати поза домом. Товщина корпусу не перевищує 21 мм, а вага більшості моделей становить не більше ніж 1,5 кг. Завдяки ємній батареї такий пристрій здатний працювати в автономному режимі до 5-6 годин.

Конструктивні особливості та переваги перед ноутбуком

Перший ультрабук був представлений у 2008 році - ним став MacBook Air виробництва Apple. Через три роки після презентації Intel разом із Apple представили специфікацію нового типу пристроїв, а також продемонстрували концепт ультратонких ноутбуків нового типу. Тонкі та легкі пристрої швидко завоювали популярність у користувачів: вони набагато комфортніші для транспортування, при цьому за допомогою їх можна успішно вирішувати безліч повсякденних завдань.

Сьогодні купити ультрабук у Києві не важко – такі пристрої увійшли до модельного ряду практично кожного великого виробника електроніки. Лептопи цього класу мають кілька особливостей:

  • діагональ екрану від 11 до 13 дюймів. За розмірами такі пристрої практично не поступаються класичним ноутбукам, що забезпечує комфорт використання;
  • корпус із алюмінію. Для виготовлення таких пристроїв використовується метал: це забезпечує ультрабуку міцність та надає йому стильного вигляду;
  • середній чи невисокий рівень продуктивності. За технічними характеристиками більшість таких моделей наближені до недорогих офісних нетбуків, призначених для вирішення повсякденних офісних завдань. Наприклад, на ультрабуку не вдасться запустити велику сучасну гру або обробляти відео у професійному редакторі;
  • використання SSD дисків для зберігання інформації. У недорогих моделях обсяг вбудованої пам'яті становить трохи більше 128 Гб, у пристроях вищого класу може досягати 1 Тб. Принцип роботи SSD забезпечує швидке завантаження інформації.

До мінусів таких моделей можна віднести відносно невисоку швидкість роботи, зменшену кількість роз'ємів, відсутність дисководу. Мінімізація розмірів спрощує використання, але скорочує кількість доступних можливостей, що потрібно враховувати при виборі.

Відео дня

Чи варто купувати ультрабук?

Ультратонкі ноутбуки набули популярності серед користувачів, які часто беруть техніку з собою на роботу, навчання, подорожують з нею або гуляють містом. Такий пристрій займає в сумці не більше простору, ніж звичайний журнал, його буде зручно використовувати у будь-якій обстановці.

Проте не варто чекати від ультрабуку великих технічних можливостей та високої швидкості роботи. Компактний пристрій розрахований на офісні програми, веб-серфінг, перегляд фільмів та інші повсякденні завдання, які не потребують високої продуктивності.

Коментарі

keyboard_arrow_up