Оздоблення стін будинку: поради і рекомендації експертів

Оздоблення стін будинку: поради і рекомендації експертів

Внутрішнє оздоблення, ймовірно, найдорожчий етап під час будівництва будинку мрії. Після завершення загальнобудівельних робіт починається робота над інтер’єром.

Пропонуємо поради про те, як виконати внутрішнє оздоблення, як розпланувати заходи, щоб уникнути непотрібних простоїв і витрат.

Оздоблення будинку

Періодично будь-яке житло потребує ремонту. Окрему увагу необхідно приділити обробці стін будинку: якщо ви запрошуєте для цього фахівців, то вам буде простіше, але якщо ж ви зважилися зробити все самостійно, то потрібно чітко слідувати певним радам і рекомендаціям. Це допоможе вам не допустити помилок і бути впевненими в якості кінцевого результату.

Відео дня

Після того як внутрішні стіни будуть стояти там, де вони повинні бути, –проводимо електричну проводку, воду і каналізацію.

Поради

1. Перед тим, як зробити розводку електрики – вдумливо і детально опрацюйте план розміщення меблів – таким чином ви уникните ситуацій, коли, наприклад, розетки будуть знаходитися за шафою або телевізійний кабель буде розташований на протилежній стіні від телевізора

2. Закладаючи кабелі електричні, телевізійні, інтернет і т. д., слід їх сфотографувати до моменту нанесення штукатурки. Потім, при необхідності, їх набагато легше буде виявити.

3. Не забудьте провести дроти для кухонної витяжки, освітлення стільниці, бойлеру, вентилятору у повітропроводі санвузла, для дзеркала у ванній, під кондиціонер та домофон.

Штукатурні роботи належать до мокрих робіт при внутрішньому оздобленні. Цементно-вапняна штукатурка наноситься вручну або машинним способом. Часто оштукатурювання виконується гіпсовою штукатуркою.

Гіпсокартонні листи

Найпопулярнішим матеріалом на поточному етапі ремонтних робіт є гіпсокартон. Причина проста – після монтажу стін з ГКЛ можна відразу ж переходити до подальшої обробки без додаткових рухів тіла. Встановити конструкцію нескладно. Металеві профілі монтуються на стіну, до них хрестоподібним способом під листами кріпиться гіпсокартон. Потім за допомогою малярного скотчу і шпаклівки обробляються утворені стики і самі листи. Даний спосіб оптимальний для ситуацій, коли поверхня шорстка або ж криво встановлена сама стіна. Завдяки обробці стін за допомогою ГКЛ, можна зберегти час і гроші, які були б витрачені на вирівнювання.

Фінішна обробка стін

На даному етапі ремонтних робіт можуть використовуватися різні матеріали залежно від того, яким планується інтер'єр. Найбільш поширеними вважаються шпалери, декоративна штукатурка, фарба, керамічна плитка, ПВХ-панелі з пластика.

Шпалери

Для фінішної обробки спальні, вітальні або зони передпокою найчастіше обирають шпалери. У ряді випадків шпалерами можуть обклеюватися стіни і на кухні, але, з огляду на непрактичність матеріалу в даних умовах, для цієї частини квартири і для ванної кімнати бажано вибирати щось інше.

Незважаючи на видимі переваги шпалер перед іншими матеріалами (різноманітність візерунків і відтінків у колекціях, екологічна складова), у них є свої недоліки. Згодом шпалери мають властивість вицвітати і втрачати первісний вигляд, процедура обклеювання стін шпалерами не така проста, оскільки необхідно виконувати точні виміри, здійснювати підгонку малюнка. Для того, щоб обклеїти стіну, поверхню потрібно заздалегідь очистити, знежирити і прогрунтувати. Після цього на попередньо нарізані на смуги шпалери наноситься шар клею. Якщо в інструкції по застосуванню зазначено, що обробити клеєм рекомендується і самі стіни, не варто нехтувати цією вимогою.

Фарба

Фарбовані стіни – ще один варіант фінішної обробки. На відміну від раніше описаних варіантів, це спосіб, який не вимагає спеціальних навичок. Перед тим, як пофарбувати поверхню, досить вилити деяку кількість фарби в спеціальний лоток і за допомогою валика нанести склад на стіну. Істотний плюс такого варіанту обробки полягає в довговічності матеріалу: покриття стійке до різних впливів, кольори не вигорають. Однак для нанесення фарби стіни повинні бути ідеально підготовлені. В іншому випадку будь-які, навіть невеликі дефекти будуть дуже помітними.

Декоративна штукатурка

Декоративна штукатурка в порівнянні з фарбою та іншими матеріалами коштує значно дорожче. Однак, незважаючи на високу вартість штукатурки, у даного способу обробки є безліч плюсів. Матеріал простий у відході, не тьмяніє, з часом не стирається. Колорова гама різноманітна, що дозволяє підібрати найкращий для інтер'єру варіант. Крім того, дефекти, що виникли в процесі експлуатації, можуть бути легко усунені. І, нарешті, стіни, на які нанесена декоративна штукатурка, привертають увагу і виглядають дуже оригінально.

ПВХ-панелі з пластика

Декоративні ПВХ-панелі можуть виготовлятися з різних матеріалів. Найчастіше використовується МДФ, оргаліт, ДВП. Рідше – відходи дерев'яного виробництва. Спеціальної підготовки для монтажу панелей не потрібно, тому встановлювати їх можна навіть на нерівні стіни або поверхні з дефектами (плями кіптяви або вогкості). Ще один плюс матеріалу полягає в простоті установки. Панелі кріпляться до поверхні на дерев'яні рейки, кожна з них вставляється одна в іншу і фіксується за допомогою спеціальних крабів.

Оздоблення – візитна картка вашого будинку

Стіни – справжня візитна картка вашого будинку. На них завжди звертають увагу гості, і не дуже якісний ремонт буде відразу ж помічений. На щастя, різноманітність будматеріалів і дизайнерських рішень дозволить без особливих труднощів створити унікальний образ.

У цілому обробка стін будинку не така вже й складна справа. Головне – вибрати відповідні матеріали і слідувати певним алгоритмом. В такому випадку ви зможете бути абсолютно впевнені в кінцевому результаті і в тому, що наступний ремонт знадобиться вам ще дуже нескоро.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up