Обираємо меблі для облаштування приватного будинку

Обираємо меблі для облаштування приватного будинку

Коли ви вже закінчили будівництво приватного будинку, важливо облаштувати його якісними меблями, оскільки це допоможе сформувати вдома комфортні умови життя.

Не забувайте, що сьогодні існує безліч компаній, які пропонують меблі різної якості та типу, проте обирати з них важливо лише ті, що вирізняються надійністю, якістю та перевірені часом. Якщо вам важливо, аби меблі слугували довго і надійно, тоді обирайте їх враховуючи усі деталі. 

Для початку варто визначити особливості облаштування свого приватного будинку, адже від розміщення меблів залежить комфорт та якість вашого життя.

Відео дня

Особливості облаштування житла

Займаючись обстановкою будинку, необхідно врахувати безліч питань: розмір житла, його форму, висоту стель, кількість кімнат, їх розташування, особливості комунікацій, колір стін, підлоги і стелі. Важливе значення має задуманий стиль житла.

Розібравшись з перерахованими питаннями, переходьте до першого етапу організації – планування простору. Для цього роблять точні виміри приміщення, підбирають бажаний набір меблевих предметів і відтворюють їх на розкресленому аркуші паперу, попередньо зменшивши в масштабі. Для більшої зручності можна накреслити конкретне приміщення (природно, в зменшеному розмірі), на іншому аркуші паперу намалювати всі елементи меблів з дотриманням обраного раніше масштабу, вирізати їх і прикласти до листа з кімнатою. 

Макетний спосіб допоможе визначити найбільш вигідне розташування тих чи інших елементів меблювання.

Щоб полегшити процес планування простору, можна скористатися безкоштовними комп’ютерними програмами, що дозволяють створити потрібний інтер’єр.

У таких програмах можна підібрати не тільки розмір меблів, але і колір, стиль, форму, визначити її точне місце розташування.

Під час вибору меблів важливо врахувати наступне:

Облаштовуємо будинок покроково

Крок №1

Встановіть центр кожної кімнати, те, від чого буде відходити весь інтер’єр. У вітальні – це диван, на кухні – обідній стіл, у спальні – ліжко і т. п. Охочі відійти від стандартів, можуть виділити інший, більш оригінальний, центр. Нестандартне вікно, камін, картина, акваріум, старовинна вітрина, архаїчне крісло або скриня відмінно підійдуть для таких цілей.

Крок №2

Вибравши центр, подумайте про те, як його виділити. Для головного елементу приміщення підбирають найбільш видне місце, щоб гості могли оцінити його унікальність.

Крок №3

Станьте у дверному отворі й уявіть майбутню кімнату в завершеному вигляді. Центр повинен бути на найвиднішому місці. Решта предметів меблювання його доповнюють і гармонійно завершують.

Крок №4

Використовуйте тільки те, що потрібно для конкретного приміщення, уникайте зайвого скупчення меблів. У вітальні поставте меблі, необхідні виключно для прийняття гостей, в спальні – для забезпечення повноцінного нічного відпочинку, на кухні – для приготування та вживання їжі. Відсутність зайвих предметів меблевої обстановки допоможе розвантажити простір, зробити його просторішим і вільнішим.

Крок №5

Розставляючи меблі, переконайтеся в прохідності кімнати. Свобода пересування необхідна для забезпечення комфорту і гармонії проживання. Проходи робіть широкими, по можливості прямими.

Крок №6

Освітлення – дуже важлива складова інтер’єру. Подбайте про те, щоб світло проникало в кожен куточок приміщення. Одного джерела світла, як правило, недостатньо. Використовуйте різні абажури, настільні лампи, настінні світильники. Велика незвичайна люстра може стати центром кімнати.

Крок №7

У великих вітальнях або в кухні-студії використовуйте меблі для зонування. Вони стануть не тільки додатковим місцем для зберігання речей, а й цікавим способом розмежування простору.

Якщо мова йде про облаштування малогабаритних кімнат, постарайтеся візуально розширити простір, зробити приміщення просторішим і світлішим. З цією метою використовують меблі з глянсовою поверхнею, великі дзеркала, скло, металеві поверхні. Для зорового збільшення висоти стель підходять довгі штори і тюль. Подбайте про дотримання загального стилю інтер’єру.

Висновок

Отож для правильного та зручного облаштування будинку мало лише придбати меблі, потрібно заздалегідь визначитися з їх розміщенням, надійністю, розміром та дизайном, якщо ви хочете, щоб інтер’єр було дотримано, а меблі слугували довго і додавали будинку затишку.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up