Обираємо гараж: поради фахівців

Обираємо гараж: поради фахівців

Сьогодні гараж є невід’ємною частиною будинку, оскільки в нашій кліматичній зоні автомобіль краще зберігати в закритому приміщенні. До того ж наявність гаража в приватному будинку дозволяє влаштувати над ним мансарду.

 

Отримана додаткова площа може бути використана як дитяча, кабінет, тренажерний зал, майстерня або господарське приміщення. Приміщення гаражів по-різному розміщені відносно основного обсягу одноквартирного будинку. Іноді через щільну забудову ділянки (а в деяких випадках – через нормативні обмеження площі маєтків), гаражі розташовують у підвалах. У цій статті ми розкажемо, які є види гаражів, про їхні особливості та недоліки.

Цегляний гараж

Класика жанру – гараж з одинарної або полуторної цегли. Такий гараж відносять до «розряду» капітальних, він має значний перелік переваг. По-перше, споруда тепла, що добре позначається на збереженні автомобіля. По-друге, надійна. Зламати гараж даного типу досить проблематично через міцність стін. По-третє, довгий термін служби. Бокс здатний простояти не один десяток років, без будь-яких ознак руйнування. По-четверте, не найнижча вартість. Побудувавши гараж власноруч, ви можете розраховувати на те, що він буде рости в ціні непоганими темпами.

Мінуси цегельного гаража полягають у необхідності облаштування якісного фундаменту. Середня вага одинарної цегли дорівнює чотирьом кілограмам – це чимало. Крім цього, для зведення стін потрібні професійні муляри. Або хоча б досвідчені аматори. Адже до кладки висуваються певні вимоги. Вона повинна бути рівною по вертикалі, горизонталі і надійно перев’язана між собою.

Відео дня

Металевий гараж

Гараж з металу відноситься до «полегшених» будівель. Одна з його переваг полягає у швидкій збірці. Монтаж незрівнянно легше, ніж при будівництві з цегли. Також легка вага конструкції не передбачає наявності потужного фундаменту (що також суттєво впливає на швидкість будівництва).

Мінуси даного виду гаражів так само добре відомі. В першу чергу це низька теплоізоляція конструкції. По суті, тонкі стіни і стеля «рятують» автомобіль від вітру та снігу. Не більше. Машину в гаражі такого типу не можна вважати повністю захищеною. Істотні перепади температури негативно впливають на стан техніки.

Гараж з блоків

Керемзіто-бетонні блоки поширені повсюдно. Вони більші за цеглу, а значить, зручніші. Кладка з таких елементів зводиться набагато швидше, що, безсумнівно, позначається на темпах будівництва. Та й розчину витрачається менше, бо вертикальних і горизонтальних швів стає менше.

В іншому гаражі з блоків схожі на цегляні. Вони також вимагають якісного стрічкового фундаменту, хороших фахівців й такі ж теплі. Є думка, що в останньому пункті вони навіть перевершують звичайну цеглу завдяки наявності порожнеч у своїй товщі. Пустотілі блоки краще тримають тепло.

Дерев’яний гараж

Останній вид гаража, який ми з вами розглянемо – дерев’яний. Що доброго і поганого можна про нього сказати? Дерево – досить легкий матеріал, а значить, для підтримки дерев’яного боксу немає потреби в стрічковому фундаменті, цілком можна обмежитися й стовпчастим. Економія істотна.

Ще один плюс полягає в кінцевій вартості конструкції. Дерево на порядок дешевше цегли, в результаті чого гараж з дощок обійдеться набагато дешевше. Для тих, хто обмежений у фінансах, споруда з дерева – чудовий вихід.

До мінусів дерев’яного гаража віднесемо його пожежонебезпечність. Випадкове загоряння здатне позбавити вас автомобіля та іншого майна. Радимо обзаводитися такою спорудою тим, хто проживає в приватному будинку. У цьому випадку гараж буде завжди «під наглядом» і на закритій території.

Види гаражних воріт

Металеві ворота (розпашні) переважно робили як великі «двері» з двох частин на зовнішніх завісах, які відкривалися в різні боки.

Конструкція секційних воріт складається з секцій, з’єднаних між собою, які при відкриванні піднімаються догори завдяки «направляючим» (під стелю гаражу).

Про переваги та недоліки кожних з них розповів керівник компанії ТОВ «Бент-Айрон» Ігор Матвійчук.

«Перевагою металевих воріт є їх простота, дешевизна, можливість зробити самому, хороша стійкість до механічних пошкоджень, захищеність від проникнення ззовні, не потребують перемички від верхнього отвору до стелі. Недоліки – це неестетичний зовнішній вигляд, незручність у користуванні, негерметичність конструкції, тепловтрати через металеві контури (навіть при утепленні), взимку для відкривання потребують очищення території від снігу», – розповідає Ігор Матвійчук.

«Секційні гаражні ворота найбільш поширені в наш час завдяки величезному вибору зовнішнього вигляду (різні кольори, форми, структури, можливість вставляти вікна, двері тощо). Крім того, секційні ворота мають хорошу герметичність і найкращі теплозберігаючі властивості, вони стійкі до відкриття зовні, мають довгий термін служби і при механічних пошкодженнях можна замінити тільки одну пошкоджену секцію», – зазначає Ігор Матвійчук.

У будь-якому випадку, якщо Вам дозволяють фінанси і конструкція гаража, фахівці рекомендують ставити секційні гаражні ворота. Якщо гараж не утеплений, або ліміт щодо грошей – тоді можна розглядати й варіант з «розпашними» металевими воротами.

До всіх видів воріт одразу або за певний час можна доставити автоматику, але найкраще вона працює в секційних і ролонних воротах.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up