Обігрівачі в дизайні інтер’єрів: як поєднати стиль та комфорт (Новини компаній)

Обігрівачі в дизайні інтер’єрів: як поєднати стиль та комфорт (Новини компаній)

Батареї центрального опалення та додаткові обігрівачі – це необхідність в умовах української зими. Вони створюють комфорт вдома, однак виглядають ці прилади не завжди привабливо. Опалення – це система комунікацій, які своїм видом можуть зіпсувати найвишуканіший інтер’єр. Однак, якщо проявити фантазію та скористатися маленькими хитрощами, обігрівачі можна перетворити на привабливий та майже непомітний елемент дизайну приміщення.

Спосіб монтажу – важливий критерій вибору з точки зору інтер’єра 

Перш за все треба пам’ятати, що радіатор – це практичний прилад, тому перед купівлею потрібно звернути увагу на його конструктивні особливості та технічні характеристики. За способом монтажу обігрівачі діляться на три види:

  • Настінні. Передбачають стаціонарний монтаж, такі прилади кріпляться до вертикальної перегородки. З них можна зробити автономну систему опалення. З монтажем справиться будь-яка людина – обігрівачі на стіну легко кріпляться. Проте треба переконатися, що перегородка витримає таке навантаження. Настінні обігрівачі майже непомітні в інтер’єрі. Додатково їх можна задекорувати екраном, тоді радіатори будуть зовсім непомітними. Екран може мати вишуканий дизайн, особливо привабливо виглядають флористичні мотиви.
  • Підлогові. Мобільні агрегати, які легко пересувати с одного приміщення до іншого. Їх не так просто замаскувати. Проте виробники потурбувалися, щоб радіатори мали привабливий дизайн. Вони можуть бути білими, чорними, сірими, червоними та ін. Окремі стаціонарні моделі можуть бути схованими під підлогою, тоді вони непомітні.
  • Стельові. Кріпляться до стелі. Окремі вуличні моделі з таким монтажем можуть мати вигляд ліхтаря. Вони гармонічно вписуються у будь-який екстер’єр. Крім того, стельові обігрівачі можуть передбачати прихований монтаж, такі моделі будуть зовсім непомітними.

Види обігрівачів

За конструкцією та принципом дії обігрівачі поділяються на наступні види:

Відео дня
  • Масляні. Такі моделі виглядають як прості батареї. Але всередині вони заповнені не водою, а мастилом. Більшість таких радіаторів складаються з кількох прямих секцій. Деякі моделі виглядають дуже оригінально – в них секції цікаво переплітаються між собою.
  • Конвектори. Це плоскі панелі з нагрівальним елементом та отворами для повітря. Переважно вони виконані в білому кольорі, також зустрічаються чорні варіанти. 
  • Каміни. Найвишуканіші рішення для дома. Зовні такі прилади виглядають як справжні каміни. Але для них не потрібні дрова та димохід.
  • Інфрачервоні. Такі обігрівачі мають галогенну лампу, яка виділяє інфрачервоне світло. Воно нагріває не повітря, а об’єкти навколо себе. Інфрачервоні прилади виглядають як звичайні світильники, вони не будуть дуже виділятися в інтер'єрі. Але найбільш привабливо виглядає керамічна панель з термостатом з оригінальним декором або у вигляді картини.
  • Тепловентилятори. Компактні та бюджетні пристрої, які завдяки своєму розміру не впадають в очі.

Великий вибір обігрівачів дозволяє підібрати рішення для інтер'єру вашого дома.    

 

Коментарі

keyboard_arrow_up