Обережно: аферисти, або Як надійно придбати житло в місцевих новобудовах

Обережно: аферисти, або Як надійно придбати житло в місцевих новобудовах

В Україні почастішали випадки ошукування покупців нерухомості недобросовісними забудовниками. Разом із місцевою експерткою Лілією Пелехатою ми знайшли шляхи убезпечення довірливих родин від шахраїв. 

Певно, не стане секретом те, що кожен із нас мріє отримати власну житлову площу, проте, пізнавши «гіркий столичний досвід» тенденцій із шахрайства щодо купівлі квартир у новобудовах, люди почали або відмовлятися від ідеї стати першим власником житлової площі, або вирішують краще зробити покупку на вторинному ринку. Але не такий страшний вовк, як його малюють, і головне – сумлінно поставитися до цього процесу, а також «розібрати» його поетапно. Сьогодні людиною компетентною стосовно цього питання стала регіональна керівниця відділу продажів ЖК «Преміум Парк» у м. Житомирі пані Лілія.

1. Правильно обираємо забудовника

Найперше перед тим, як вирішити інвестувати власні кошти у товар, який Вам пропонують, обов`язково звертаємо власну увагу на такі 3 аспекти: документальний, власне саме зведення будівництва, а також підведене до нього  водо-, газо- та електропостачання. 

Відео дня

Пам`ятаємо, що тут є важливими усі 3 аспекти, бо дуже часто люди згодні навіть на «просто стіни», але так бути не має. Потрібно, щоб усе було в комплексі. На етапі введення Вашого будинку в експлуатацію саме наявність цих трьох факторів і стане запорукою того, що все пройде легко та швидко. У подальшому ми обговоримо, які документи обов’язково повинні бути в забудовника вже на етапі старту будівництва. Варто пам’ятати також про постійні зміни, що проходять у сфері регуляції будівництва України. Тому Ваш персональний досвід попереднього придбання нерухомості може бути вже неактуальний на даний момент. Сьогодні, завдяки відкритому доступу до багатьох реєстрів, Ви легко можете перевірити, чи не перебуває забудовник у стані ліквідації або банкрутства, чи не має судових спорів і т.д. Адже це може стати певним моментом, щоб замислитися над правдивістю його намірів…

2. Як самостійно упевнитися у його благонадійності?

Отож коли Ви нарешті вже змогли закцентувати свою увагу на одному забудовникові, то насамперед Вам потрібно ознайомитись із документами на землю, на котрій він планує зводити будівництво. Особливу увагу зверніть на термін, на який надана ділянка, зокрема, якщо це оренда, та на умови його пролонгації. 

Також перегляньте цільове призначення земельної ділянки, там має бути визначено саме для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. До речі, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно можна отримати в будь-якого нотаріуса за суто символічну плату. Також потрібно обов`язково переглянути дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції України на виконання будівельних робіт (до червня 2017 року таким документом була Декларація про початок виконання будівельних робіт). З червня 2017 року обов’язковим документом є експертний звіт щодо розгляду проєктної документації за проєктом майбутнього будівництва. А також технічні умови для проведення всіх життєво необхідних комунікацій. 

3. «Цікавимося, відвідуємо, дивимося»

Скажу ще таку річ, що дуже правильним є той момент Вашої співпраці, коли Ви будете мати змогу у будь-який час прийти із власним юристом до забудовника і отримати відповіді та консультацію стосовно усіх хвилюючих Вас питань. Бажано, щоб юрист був людиною незаангажованою, тобто не обслуговував інтереси інших забудовників, що зі свого боку стане гарантією нівелювання будь-яких спірних ситуацій з обох сторін.

 Обов’язковим моментом є відвідування будівництва, перегляд квартир, що зводяться. 

Ба більше того, наприклад, ми у ЖК «Преміум Парк» деколи домовляємося з мешканцями наших зданих в експлуатацію та заселених квартир, щоб вони дозволили «прийти в гості» нашим потенційним покупцям. Це дає змогу прийти у вже здану в експлуатацію квартиру і на власні очі переконатися в якості зведеного нами будинку, самостійно включити світло та воду, запалити газ. Таким чином, Ви легко можете переконатися, що у Вас стоятимуть дійсно сучасні, теплі вікна, котрі не допускають тепловтрат холодними днями. Те ж стосується утеплення будинку. Свої житлові комплекси, в т. ч. ЖК «Преміум Парк» у Житомирі, ми утеплюємо мінеральною ватою, що водночас зберігає Вам значну частку грошових коштів на оплаті комунальних послуг в опалювальний сезон, а також є екологічним та вогнестійким матеріалом.

4. Переваги забудовника! В чому вони?

Складові, які ми обговорили, – ключові при виборі нерухомості. Проте є ще деякі чинники, які допоможуть Вам зробити правильний вибір. Наприклад, чи допомагає забудовник на етапі оформлення права власності? Адже ми з Вами зараз доволі зайняті люди та цінуємо свій час. Тому дуже добре, якщо забудовник бере клопоти, пов’язані з оформленням цих документів, на себе. А Ви лише забираєте витяг на право власності та ідете святкувати (усміхається – авт.). Клієнти нашого ЖК «Преміум Парк» вже звикли до таких опцій, як супровід у банк, юридичні консультації, допомога у продажу їх нерухомості та співпраця з різними державними програмами щодо фінансування придбання квартир. 

5. Уявіть, що ремонт – це найкрутіший момент у житті!

Будете здивованими, але часто люди бояться змінювати житло лише тому, що лякаються прийдешніх ремонтних робіт. Очевидно, що певна «реакція відчуження» відбувається через те, що всі ми знайомі з такими нюансами, коли сидиш на роботі, заклопотаний, а тут тобі починають постійно телефонувати майстри з питаннями: «А де шпалери, де фарба?» і т.д. Тому треба передусім думати про свого клієнта і надавати йому додатковий сервіс. Саме тому у структурі центру показів ЖК «Преміум Парк» працює відділ додаткових послуг. Клієнт може обрати як виконання певних видів ремонтних робіт, так і «ремонт під ключ». Причому кожен етап буде супроводжуватися договором, з Вами погоджують кошторис, а роботи Ви приймаєте особисто та отримуєте гарантію на виконані роботи. Все чітко і прозоро, без витрат часу та нервів. 

6. Як бути з моменту, коли отримаємо свої ключі?

Ось з приводу цього моменту раджу одразу довідатися у забудовника щодо того, у кого на балансі перебуватиме будинок. Приміром, чи буде створено спеціальну обслуговуючу компанію чи, можливо, це буде ОСББ. Особисто я раджу, щоб ці зобов`язання на себе взяло ОСББ. Тоді Ви зможете впливати на рішення, що стосуються Вашого будинку та проживання в ньому. Також спільно Ви будете контролювати розподіл коштів, які надходять в ОСББ за утримання будинку. Загалом Ви зможете акумулювати частину коштів та витрачати їх на покращення умов проживання у Вашому будинку, наприклад, встановити камери.

P.S. Особисто я вирішила перевірити достовірність слів пані Лілії і поглянути на новобудови нашого міста. І дійсно, минаючи історичну вулицю Синельниківську, що прилягає до парку Шодуара, розумію, що, неспішно проходячи вздовж ЖК «Преміум Парк», думками повертаюся додому. Задивляюся у вікна будинку та розумію, що мешканці почувають себе дійсно щасливими у рідних стінах!

За додатковою інформацією, а також купівлею якісної нерухомості у м. Житомирі звертайтеся: сайт https://www.premium-park.com.ua/; тел. 097 115 00 33, 093 020 19 04. Адреса центру показів: Старий бульвар, 21; адреса будівництва: Синельниківська, 14. 

Ірина Хоцька


 

Коментарі (1)
  • Jordan Samuil

    Просто потрібно обирати правильні новобудови. Є перевірені сайти, каталоги, нормальні варіанти ЖК, наприклад, https://vn.com.ua/complex/zhk-sovremennyj-kvartal Та і взагалі треба просто дізнатися всю інформацію перед покупкою

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up