Фасади приватних будинків: кращі ідеї оформлення

Фасади приватних будинків: кращі ідеї оформлення

Фасад – обличчя приватного будинку, це те, на що гості перш за все звертають увагу. І від того, наскільки продуманим він буде, залежить перше враження від будинку в цілому. При цьому слід не забувати, що зовнішня оболонка будинку захищатиме його мешканців від вітру, холоду, опадів і зовнішнього шуму.

Кількість ідей для оздоблення настільки широка, що кожен може обрати те, що прийдеться йому до душі. 

Оберіть свій стиль

Під архітектурним стилем розуміють сукупність особливостей обробки і декорування, які об’єднані в одну загальну ідею. Отож які стилі користуються найбільшою популярністю серед власників приватних будинків? 

Стиль мінімалізм 

Відео дня

Досить популярний завдяки поєднанню елементів розкоші і затишку. Для цього стилю притаманні такі риси: 

  • відмова від гострих кутів;

  • більш природні лінії;

  • незвичайні вишукані візерунки;

  • використання нових технологій;

  • використання для оздоблення природних матеріалів, зокрема скла і металу. 

Архітектура у стилі мінімалізм завжди кидається в очі завдяки наявності тонких неповторних деталей. Фасад будинку, виконаний у такому стилі, дозволить продемонструвати витонченість, неординарність і смак його власників. 

Стиль хай-тек

Дуже близький до попереднього. Фасади у стилі хай-тек зазвичай виконують у білій або сірій кольоровій гамі. Головною особливістю хай-тек є використання деталей інженерного обладнання не тільки за призначенням, але і в якості елементів декору. У такій ролі часто виступають вентиляції або трубопроводи. Зовні будинки, сконструйовані в цьому напрямку, мають відкриті конструкції, на додаток до яких використовуються металеві колони або інженерне обладнання. Саме декорування фасадів у цьому стилі часто виконують за допомогою пластмасових або металевих панелей.

Стара добра класика

Користувалася, користується і буде користуватися популярністю серед власників приватних будинків, незважаючи на різноманітття більш нових стилів. У чому ж особливості таких фасадів:

  • будинки в класичному стилі виконані виключно з дорогих і ефектних матеріалів;

  • відрізняються своєю надійністю;

  • притаманні різні орнаменти, скульптури, колони, а також різьблення по каменю і натуральний граніт.

Оформлюючи фасад будинку у класичному стилі, пам`ятайте, що це довгий і затратний процес, але результат неодмінно потішить вас, адже цей стиль ніколи не вийде з моди. 

Стиль кантрі

Стилю кантрі притаманне використання природних матеріалів – каменю та дерева. Навіть якщо камінь штучний, завдяки сучасним технологіям зовні його практично неможливо відрізнити від натурального. Такий стиль оформлення фасаду надзвичайно доречним для будинків, розташованих за містом, поблизу лісів або гір. Кольорова гама передбачає використання м`яких природних тонів, що гармонійно поєднуються і доповнюють одне одного: бежевий, теракотовий, усі відтінки дерева і листя. Головна умова – відсутність яскравих кольорів. 

Прованс

Як відомо, стиль прованс є частиною напрямку кантрі, що має французьке коріння. На відміну від «чистого» кантрі, в якому переважають теплі відтінки, прованс тяжіє до більш холодної і яскравої кольорової гами. А білий колір можна назвати фаворитом цієї стилістики.

Виконати повністю обробку будинку в стилі прованс буває досить складно з економічних міркувань. Коштів на обробку всіх стін каменем, навіть штучним, може знадобитися чимало. Тому в дизайні фасадів приватних будинків дизайнери часто вдаються до змішання сучасних оздоблювальних матеріалів, типу сендвіч-панелей або сайдингу, залишаючи для облицювання дорогим каменем лише цоколь будівлі.

Шале

Дизайн будинку зовні і зсередині повинен бути виконаний в єдиному стилі. Популярними ідеями для заміського будинку відрізняється німецький стиль фахверк. Це німецький варіант сільського стилю. Для нього характерний білий фасад, як би прокреслений уздовж, поперек і по діагоналі балками з темного дерева.

Враховуємо ландшафт

При оформленні фасаду дизайнери рекомендують органічно вписувати його у навколишній ландшафт. Ваш будинок розташований поруч з річкою або озером? Додайте в обробку скло. Наприклад, оформіть скляну веранду або мансарду, спроектуйте панорамні вікна. Блиск скла ідеально поєднується з блиском води. Так слід вчинити, якщо поруч з будинком є басейн.

Ваш будинок знаходиться у лісі? Оформіть його дерев’яними панелями або сайдингом під брус. Так ваш будинок стане продовженням ландшафту. Котедж розташований посеред доглянутого парку? Прекрасний варіант – дизайн в англійському стилі або в стилі класицизму. Будинки, розташовані в степовій зоні, часто оформляються в стилі кантрі. Якщо ж ви живете в мегаполісі, зверніть увагу на стиль хай-тек.

Оздоблення фасаду будинку власноруч

Чому вигідно оновлювати фасад самостійно? Фасад, зроблений без допомоги професійних майстрів, обходиться недорого. Ви платите тільки за матеріали. Облицювання можна вибрати на ваш смак. 

Збираючись самостійно декорувати фасад, подбайте про вибір якісного матеріалу. Він повинен бути вологостійким, повітропроникним, добре зберігати тепло, а також бути міцним і не горіти.

Хороший спосіб представити в уяві власний фасад будинку – фото. Фотографії вподобаного будинку потрібно проаналізувати. Якості, що сподобалися, сміливо адаптуйте під власну дизайнерську концепцію.

Дуже популярний вид обробки – лицьова цегла. Це екологічно чистий матеріал, він має масу переваг. Але покласти таку цеглу самостійно дуже складно. Мінус лицьової цегли – висока ціна.

Сайдинг – один з найбільш недорогих оздоблювальних матеріалів. На нього варто звернути увагу, якщо вам належить облицьовувати не тільки основний поверх, а й мансардний. Хочете здешевити конструкцію? Скористайтеся сайдингом.

Найпоширеніший спосіб декорування фасаду – штукатурка. Вона не тільки утеплює, але і прикрашає будинки. 

Красиві фасади приватних будинків можна створити за допомогою комбінування різних оздоблювальних матеріалів. Хочете використовувати різні облицювання? Обробіть нижню частину будівлі візуально «важким» матеріалом, а верх – легким. Наприклад, цокольний поверх облицюйте натуральним каменем, а основний – дерев’яними панелями.

Оформлюючи фасад будинку своїми руками, ви не тільки створите житло своєї мрії, але і отримаєте море задоволення.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up