Дизайн саду: поради фахівців

Дизайн саду: поради фахівців

Насправді більшість професійних ландшафтних дизайнерів на ваше прохання дати поради щодо створення дизайну саду своїми руками, порадять вам «не лізти не в свою справу», а звернутися до фахівців.

 

Якась мудрість у цьому є – як то кажуть, кожен повинен займатися своїєю справою. Але, якщо витрачатися на їхні послуги нема бажання, або дуже хочеться створити гарний сад своїми власними руками? Тоді треба братися до роботи! І ось вам для початку – 10 порад від фахівців аматорам.

Звивисті доріжки – «скелет» ландшафтного дизайну

Не знаєте, з чого почати створення дизайну саду власними руками? Почніть з доріжок. Вони легко можуть надати вашому саду загадковість і рівновагу, чітку структуру і творчий безлад. Велика кількість звивистих доріжок в саду, крім усього іншого, дозволяє «гратися» з їх обрамленням і згинами. Це чудові місця для висадки різноманітних квітників, зокрема, міксбордерів. Чудовим «оздобленням» для доріжок стане декоративна капуста. Між плитами чи камінням садових доріжок можна вирощувати духмяні прованські трави. Але будьте обережні з садовими доріжками – вони повинні гармонійно поєднуватися з покриттям двору.

Садові фігури, створені власноруч – автограф господаря на пейзажі саду

Ландшафтний дизайн своїми руками важко уявити без садових фігур, створених також власноруч. Бо якщо всі рослини – це, у першу чергу, витвір природи, то різноманітні рукотворні декоративні елементи вашого саду –тільки ваше досягнення. (Звичайно, якщо ви їх зробили самі, а не купили в магазині). Вони не тільки тішитимуть ваше самолюбство, а й стануть справжньою «родзинкою» саду.

Відео дня

Декоративні трави і злаки – акцент на витонченість

Декоративні трави і злаки нададуть будь-якому саду витонченості і легкості. Вони незамінні в зимовому саду, бо не втрачають своєї декоративності й в холодну пору року. А ще їхній величезний плюс – не потребують практично жодного догляду.

Рослини з різнокольоровим листям – нескінченне свято кольору

Підберіть для свого саду квіти, декоративні кущі та дерева з різним забарвленням листя – жовті, сизі, бордові… Дуже гарне також строкате забарвлення – біло-зелене; з рожевими, жовтими, бордовими смугами у повздовж чи навпаки…

Старим предметам – нове життя в саду!

Старі меблі (від стільців – до шаф і ліжок), умивальники, ванни і навіть унітази, колесо від велосипеда, побитий посуд або автомобіль… Та усе що завгодно може стати оригінальною прикрасою саду в умілих руках господаря з фантазією. Ось вам для натхнення кілька фото.

Розумно поєднуємо кольори в саду

Красивий дизайн саду повинен враховувати те, як кольори рослин поєднується між собою та зі спільним садовим фоном. Наприклад, жовті і червоні весняні цибулинні чудово виглядатимуть на фоні білої лави чи альтанки, а ось якщо жовтий колір замінити на фіолетовий, уся композиція втратить гармонійність і довершеність.

Водоймі в саду – бути!

Оформити оригінальну водойму на ділянці набагато простіше, ніж ви думаєте. Не нехтуйте цим, якщо хочете створити дійсно красивий ландшафтний дизайн. Вдало підібрані рослини, висаджені навколо водойм, виглядають значно ефектніше, ніж на звичайних квітниках.

Мобільні квітники – розставляємо акценти, ховаємо помилки

Рослини в контейнерах і горщиках, вертикальні клумби – не для «лінивого» саду, але з їх допомогою зручніше розставляти «акценти» в садку. Мобільність таких елементів дозволяє ландшафтному дизайнеру-новачку вдало маскувати «огріхи» дизайну саду протягом сезону.

Сад – місце для відпочинку

Ваш садок – це, перш за все, місце, де ви відпочиваєте душею і насолоджуєтеся його красою, а вже потім – хобі, що вимагає регулярних фізичних навантажень та матеріальних витрат. Тож обов’язково організуйте на його території затишний куточок, де наодинці чи разом з близькими можна, відпочиваючи, милуватися вашим творінням.

Нічний сад – освітлений сад

Після заходу сонця особливої чарівності саду можна надати, вдало організувавши його освітлення. Це не вимагає великих витрат, зате подарує можливість насолоджуватися його красою і вночі.

Зимовий сад в будинку своїми руками

Існує безліч рослин, які квітнуть в зимовий період, або здатні квітнути незалежно від пори року. Саме тому власники заміських будинків виділяють окремі приміщення для зимового саду. Зимовий сад повинен розташовуватися на південному боці (або на південно-східніому), щоб його висвітлювали промені сонця більшу частину часу. Для оранжереї можна виділити приміщення з великими вікнами або засклену терасу. Своїми руками ви можете створити затишний зелений куточок у власному будинку або навіть у квартирі.

Квіти для зимового саду в приватному будинку

Головне завдання при облаштуванні зимового саду – правильний підбір рослин, знання їхніх властивостей, вимог щодо догляду. Часто обирати доводиться між квітами, які подобаються і тими, що дійсно зможуть прижитися в будинку. Ось рослини для зимового саду: орхідеї; антуріум; гіппеаструм; пасифлора; гібіскус.

Квітуча оранжерея – мрія кожної господині, адже рослини надають приміщенню особливого затишку. Якщо Ви замислилися про те, як зробити зимовий сад власними руками, ретельно продумайте перелік рослин, враховуючи особливості догляду за ними.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up