Ювіляр вже почесний, але сповнений сил, наснаги і завзяття!

Ювіляр вже почесний, але сповнений сил, наснаги і завзяття!

Початок сесії Романівської селищної ради традиційно ознаменований привітаннями із днем народження видатних і заслужених людей громади, які своєю працею і фактично – усім своїм життям здобули неабиякий авторитет у середовищі земляків. 

На недавній, десятій, сесії Романівської селищної ради, яка відбулася 25 червня 2021 року, депутати  і керівництво Романівської громади вітали із ювілеєм знаного і заслуженого на Романівщині чоловіка – Віталія Валентиновича Василевського. Директору, засновнику і фундатору Романівської ДЮСШ нещодавно виповнилося 70 років, і вся його трудова біографія, розпочата ще у 60-х роках минулого століття, наскрізь і дуже органічно пов’язана із життям Романова і колишнього Романівського району. Свого часу Віталій Валентинович працював на уславленому і знаному навіть у багатьох країнах світу Романівському склозаводі. Пройшов трудовий шлях від робітника до одного із заступників директора підприємства. Свого часу займався організацією спортивного життя на найбільшому у Романові підприємстві. У 2004-му році Віталій Василевський очолив Романівську ДЮСШ, і з того часу його життя присвячене вихованню і підготовці юних спортсменів. Його біографія тісно й органічно пов`язана із біографією та спортивними сторінками Романова, Романівського району. Нині Романівська ДЮСШ, яка має у своєму складі відділення греко-римської та вільної боротьби, відділення універсального бою, відділення баскетболу та футболу, багато у чому завдячує самим фактом свого існування саме Віталію Валентиновичу Василевському.

Під час сесії, коли Віталія Валентиновича привітали з нагоди його славного ювілею, він сказав, що і надалі працюватиме, поки має сили. Варто лише додати, що й сьогодні цей сивочолий чоловік працює самовіддано, а ще – із надією та сподіваннями, що завтра буде краще. Його турбує ситуація із поповненням педагогічного колективу ДЮСШ, яка визначально впливає на майбутнє спортивного гарту своїх вихованців. У своєму житті йому неодноразово доводилося працювати у нелегких умовах перебудов, реформ і всіляких перехідних періодів. Ось такий життєвий гарт і виховане десятиліттями невтомної праці відчуття служіння улюбленій справі і до сьогодні відрізняє Віталія Василевського як надійного, справжнього і вірного патріота свого рідного краю, як тренера-педагога і вихованця нових поколінь юних спортсменів. Життєвий приклад Віталія Василевського може служити взірцем не лише спортивного довголіття, але й зразком невтомності, життєвого оптимізму та одвічного завзяття нашого народу, який вміє і здатен знайти сили і наснагу для подолання будь-яких перешкод, для вирішення найскладніших проблем. Залишається лише побажати Віталію Валентиновичу бути при гарному здоров’ї, спромогтися на нові успіхи та здобутки своїх вихованців, а свої нові життєві ювілеї зустрічати у найкращому настрої.

Віктор Єрофєєв

Відео дня

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up