Як отримати санаторно-курортну путівку учаснику АТО

Як отримати санаторно-курортну путівку учаснику АТО

Учасник АТО має можливість самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування залежно від власних вподобань та пріоритетів.

 

Як отримати путівку

Відповідно до постанови КМУ від 31 березня 2015 року № 200 для одержання путівки особа повинна перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. Щоб стати на облік необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення УБД або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Як обрати санаторій    

У березні 2017 року були затверджені зміни в Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками УБД та інвалідів війни. Відповідно до Постанови КМУ №110 від 1 березня 2017 року учасники АТО отримали право вибирати заклад санаторно-курортного лікування самостійно.

Якщо обраний заклад відповідає вимогам, встановленим постановою та готовий прийняти учасника АТО, то між органом соціального захисту населення, особою та санаторно-курортним закладом укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування.

Відео дня

Дізнатися про санаторії, до яких надаються путівки, можна звернувшись до органів соціального захисту населення, де працівники зобов’язані ознайомити учасника АТО з переліком санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умовами проживання та харчування, вартістю путівки. Після отримання необхідної інформації особа має 10 днів на те, щоб визначитися з вибором санаторію. Основною законною підставою для відмови може бути відсутність у закладі санаторно-курортного лікування належних умов відповідно до діагнозу особи. В такому випадку орган соцзахисту має запропонувати інший санаторій.

Гранична вартість путівки, на яку можуть розраховувати учасники АТО при виборі санаторію, визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. На сьогодні відповідно до затвердженого наказу для УБД – 6 300 грн. (з ПДВ), для інвалідів війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції – 5 250 грн. (без ПДВ). Термін перебування в санаторії складає 18-21 день.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up