У Житомирі помер відомий краєзнавець Георгій Мокрицький

У Житомирі помер відомий краєзнавець Георгій Мокрицький

Георгій Павлович помер увечері 26 грудня внаслідок тяжкої хвороби. Про це повідомили на фейсбук-сторінці обласної ради.

"Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевний біль, від втрати Георгія Мокрицького....Висловлюємо найщиріші співчуття...Поділяємо горе сім’ї, рідних та друзів, сумуємо разом з Вами. Георгій Павлович був надзвичайно талановитою та багатогранною людиною! Це непоправна втрата для Житомирщини", - йдеться ц повідомленні.

Нагадаємо, днями стало відомо, що журналіст і краєзнавець у тяжкому стані знаходиться у реаніміції після інсульту. 24 грудня на сесії міської ради прийнято рішення про нагородження Георгія Мокрицького відзнакою «За заслуги перед містом Житомиром I ступеня».

Довідково:

Відео дня

Гео́ргій Па́влович Мокри́цький, 28 січня 1952 року, м. Житомир) — письменник, український історик-краєзнавець, журналіст, фотохудожник, видавець.

Георгій Павлович Мокрицький народився 28 січня 1952 року у родині корінних житомирян. Інтерес до рідного краю з'явився ще в дитинстві: разом зі своїм братом Сергієм вони вирізали та клеїли у зошити газетні статті про Житомир.

У 1974 році отримав вищу освіту. Спочатку працював лектором і референтом товариства «Знання», згодом — журналістом обласної молодіжної газети «Комсомольська зірка» та районної газети «Зоря комунізму». У пострадянський час — відповідальний секретар обласної газети «Житомирський вісник».

Втім не редакційна робота цікавить Георгія Павловича. Весь свій вільний час він проводить в архівах Житомира, Києва, Львова, Москви, Санкт-Петербурга. У 1983 р. з його ініціативи у міськвиконкомі створюється комісія з топоніміки, яку він очолює протягом багатьох років. 

Видавнича діяльність Георгія Павловича почалась ще в товаристві «Знання». У 1994 р. він стає завідувачем видавничим відділом КП «Журфонд» Житомирської обласної організації Спілки журналістів України. У 1997 році дружина Г. П. Мокрицького засновує приватне краєзнавче видавництво «Волинь»], у якому він працює головним редактором, а згодом — і директором. Саме у цьому видавництві виходить у світ цікава краєзнавча література: «Історія трудових колективів Житомирщини», «Пам'ятки рідного міста», «На карті Житомира», «Видатні постаті Житомирщини». (З Вікіпедії).

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up