Тільки за одну ніч мені вдалося знищити взвод окупантів, — десантник 95-ки Сергій

Тільки за одну ніч мені вдалося знищити взвод окупантів, — десантник 95-ки Сергій

«Як тільки помітять рух в наш бік, я вже лечу туди. Перший скид – загиблі та поранені окупанти, другий скид… і так минає ніч», — розповідає про свій типовий день на фронті десантник 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України Сергій.

Він додає: «Це моя помста за брата!».

Зараз чоловік служить в 95 бригаді ДШВ, а до 2022 року жив в місті Золоте на Луганщині. Коли його рідне місто окупували росіяни, Сергій з родиною евакуювався до Хмельниччини, де одразу став на військовий облік.

Спочатку десантник займався дорозвідкою, а потім змінив спеціальність й тепер скидає смерть на голови окупантів.

Відео дня

«Роль дронів дуже важлива в сучасній війні! Це швидкість, вміння швидко приймати рішення та їх виконувати, це збереження життя наших військових. І буду чесним – це ще й гарно, коли ти бачиш, що знищив ціль», — говорить військовий.

А потім додає, що прикладає максимум зусиль у своїй роботі:

«З кожним скидом б’ю точно в ціль. Це моя помста за брата, який загинув під Бахмутом, та за всіх українців, яких росіяни вбили».

Хлопці працюють постійно вдень та вночі, під час дощу, вітру чи снігу, вони не мають права на помилку, адже їх робота важлива.

«Якось мені пощастило побачити як орки б’ються, це було дійсно смішно. Один з окупантів загубив свій рюкзак, його побратими забрали цей рюкзак собі, коли ж перший прийшов забрати своє майно, то побратими його побили. Отак от «своіх нє брасаєм”», — з посмішкою каже десантник.”

Сергій намагається кожного разу зробити завжди більше, ніж може. Так, одного разу хлопець спалив ворожу техніку … запальничкою. Він скинув з дрона запальничку, яка була вся в бензині, прикріпив до неї підривник та скинув на ворожі БМП. Горіло все дуже яскраво!

Дрони зараз вирішують хто буде панувати на тій чи іншій ділянці фронту. Тому не дивно, що головною темою для розмов на позиціях є дрони — де їх взяти, як відремонтувати, як покращити сигнал тощо.

«Були випадки коли нам піхота приносила «мавіки», які вони знайшли або забрали з позицій ворога, ми їх перепрошили й користувалися. Але треба більше «пташок», — говорить Сергій.

За матеріалами служби зв’язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Лена Чуб

    Низький уклін Вам,  воїни!!!

keyboard_arrow_up