Незламність духу: солдат Михайло Железняк

Незламність духу: солдат Михайло Железняк

Отримавши важке поранення під час бою, Михайло Железняк вистояв перед викликом долі та зміг повністю повернутися до повноцінного життя. 

Майже кожен з нас зіткнувся з випробуванням, що змінює життя, і змушує замислитися над силою волі та внутрішнім прагненням. Така історія відбулася і з нашим захисником, солдатом 93 ОМБр Михайлом Железняком, який зміг приборкати виклик долі та перемогти.

Михайло Железняк отримав важке поранення під час бою, коли підірвався на міні. Лікарі вимушені були зробити ампутацію на рівні правої гомілки. Після лікування у шпиталі Михайло потрапив на реабілітацію до КНП «Обласний медичний центр реабілітації» ЖОР. Вже за кілька місяців вдалося зробити майже неможливе – повністю поновити функції руху.

Відео дня

Воля, яка Перемагає

Те, що відбулося, можна порівняти з дивом. Але дивом, яке створили високопрофесійні лікарі обласного медичного центру реабілітації разом з непереборним бажанням Михайла повернутися до повноцінного життя.

Михайло не тільки не втратив волі до життя, але і вирішив, що ампутація не стане кінцем його військової кар'єри та активного способу життя. Воля, завзяття і невмирущий оптимізм солдата зробили його відмінним прикладом того, як важкі випробування можуть змінити нас лише за умови, що ми вирішимо піднятися і продовжити свій шлях.

Турбота лікарів та сучасні технології

Нещодавно заклад отримав нову назву: Комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради.

Зокрема з 2023 року реабілітаційна допомога запроваджена в пріоритетних пакетах Програми медичних гарантій. Сформовано відповідну програму реабілітації для постраждалих військовослужбовців із застосуванням медичних, психологічних, фізичних та соціальних заходів.

Взагалі з лютого 2022 року і по сьогодні реабілітаційні заклади Житомирщини надали допомогу для понад 22 тисяч військовослужбовців. 33 заклади охорони здоров’я Житомирської області заключили пакети на надання послуг по реабілітації з Національною службою здоров’я.

Послуги, які надає заклад, коментує Андрій Дишлевий, медичний директор КНП «Обласний медичний центр реабілітації» ЖОР:

«Основним напрямком діяльності обласного медичного центру реабілітації є надання реабілітаційних послуг, в першу чергу для військових. До нас поступають після травм і з хронічними захворюваннями. Систематично поступають пацієнти з ампутаціями. Після загоєння рани та протезування вони за допомогою спеціалістів центру відновлюють функції ходи. Ми почали надавати реабілітаційні послуги одразу після початку воєнних дій, до того ми надавали такі послуги учасникам АТО та учасникам бойових дій. 

Зараз у нас на реабілітації знаходиться біля 100 пацієнтів з подібними травмами. Ми можемо спостерігати, як бажання пацієнта відновити активність сприяє швидшому відновленню функції ходи».

Галина Козловець, в.о. директора КНП «Обласний медичний центр реабілітації» ЖОР також зазначила, що «в центрі працюють психологи і психіатри, які підтримують і супроводжують наших військовослужбовців з травмами і налаштовують їх на швидке одужання. Все взагалі залежить від самого пацієнта. Якщо є позитивне налаштування, якщо є бажання, у них все швидко відновлюється».

Михайло Железняк також наголошує на важливості професійного лікування та турботи медичного персоналу. Завдяки сучасним технологіям та захоплюючій роботі лікарів, йому вдалося не тільки пережити важке випробування, але і повернутися до повноцінного життя.

«Безперервна турбота лікарів і власне бажання перемогти обставини були для мене рушійною силою під час важких часів», - ділиться Михайло.

Новий етап життя

Сьогодні, після інтенсивного лікування та фізіотерапії, Михайло активно використовує можливості протезування та гідно інтегрується в соціум. Михайло з гордістю демонструє, як він катається на ковзанах та робить багатокілометрові пробіжки навколо будівлі Центру реабілітації.

«Головне не падати духом. Все в цьому життя можна перемогти!» - зазначає Михайло.

Історія солдата Михайла Железняка — це приклад того, як важкі обставини можуть виховати в нас силу волі та непохитність духу. Його шлях — це не тільки власна перемога, але і сподівання для всіх нас, що, незважаючи на труднощі, можна завжди знайти вихід та знову знайти сенс у житті.

Ми вдячні солдату Михайлу Железняку за його служіння та відвагу, а його історія слугує надзвичайно важливим нагадуванням, що воля та людська сила можуть подолати найбільші труднощі. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up