Марина Поплавська: «Посміхайтесь, панове, посміхайтесь!»

Марина Поплавська: «Посміхайтесь, панове, посміхайтесь!»

9 березня народилася наша відома землячка – актриса, педагог, улюблениця мільйонів, лідер команди КВН «Девчонки из Житомира» Марина Поплавська.

Досі не віриться, що минуло вже півтора року, як Марини Францівни немає з нами.

Марину безмежно любили глядачі і щиро поважали колеги. Вона сама вміла любити і шанувати людей, завжди вболівала за талановитих, прагнула допомогти, розрадити, підтримати. 

У житті Марини було багато яскравих моментів, їх усі важко описати в короткому матеріалі. Звісно, ми згадуємо тріумфальні виступи «Девчонок из Житомира» в Юрмалі; також те, як глядачі стоячи і з довгими оваціями вітали її виступи під час турів «Дизель Шоу» в українських містах; феєричні виступи Марини Поплавської за кордоном. Про кілька з епізодів ми сьогодні й вирішили розповісти. Більше надзвичайних фактів з життя надзвичайної людини можна почути і прочитати в її прижиттєвих інтерв'ю, які є в мережі Інтернет. 

Відео дня

Кілька років тому в Нью-Йорку відбувся Grand Festival – найяскравіша подія Америки, що подарувала глядачам та учасникам найбільшу розкіш – розкіш людського спілкування, виступи відомих артистів, презентацію кращих бізнес-проектів та можливість неповторного відпочинку. У фестивалі взяли участь і представниці команди КВН “Девчонки из Житомира” на чолі з Мариною Поплавською. Тоді ж відбувся і концертний тур “За мир!” містами Америки. З не меншим теплом Марина згадувала і гастролі в країнах Європи, де вона з «Девчонками» були частими й бажаними гостями. 

До вашої уваги фрагмент матеріалу за підсумками інтерв'ю з лідером телевізійної команди КВН “Девчонки из Житомира”, популярною актрисою, телеведучою Мариною Поплавською, який вийшов у ЗМІ в 2013 році.

КВН сприяє євроінтеграції

Влітку 2013 року учасниці команди КВН «Девчонки из Житомира» побували в Німеччині в рамках спільного проекту молодіжної організації «DJR» (Німеччина) та Асоціації «КВН України» «Молодь у Європі та демократичні процеси» за підтримки Міністерства молоді та спорту України. 

Протягом 10 днів українці переймали досвід Європейського Союзу. Відбулися цікаві зустрічі та круглі столи з колегами з Німеччини та Франції. Українська делегація мала офіційний прийом у Європейському молодіжному центрі Ради Європи у Страсбурзі. Було досягнуто ряд домовленостей щодо продовження та розширення обмінів у 2014 році між молодіжними та студентськими організаціями України, Німеччини та Франції.

Завершальним акордом поїздки став виступ команд КВН України та Німеччини у м. Карлсруе з нагоди Дня Незалежності України. Марина Поплавська розповідала, що було досягнуто ряд домовленостей, тож попереду на всіх чекало багато спільних молодіжних проектів між Україною та ЄС.

Європейці слухали Гімн України у виконанні “Девчонки из Житомира”

Оскільки концерт відбувався 24 серпня, ведучий і директор Західноєвропейської ліги КВН Костянтин Андрєєв попросив житомирянку Марину Поплавську заспівати Гімн України. Глядачі знають її, як талановиту актрису, ведучу різноманітних заходів і телепрограм, співачку й обличчя найтитулованішої української команди КВН.

Лише «Девчонкам из Житомира» вдалося виграти два КіВіНи на міжнародному пісенному фестивалі «Голосящий КіВіН» в Юрмалі. Першу статуетку наші землячки завоювали ще 1997 року, а другу – 2011-го. Це був справжній фурор. Вигукам «Браво!» не було кінця. Житомирська команда вперше за 10 останніх років привезла в Україну престижну юрмальську нагороду. Свою перемогу «Девчонки из Житомира» присвятили 20-й річниці незалежності нашої Батьківщини.

Особливий символізм такої присвяти можуть оцінити ті, кому відомі декілька фактів з позаекранної біографії Марини Поплавської. Марина Францівна – вчитель вищої категорії – «старший вчитель», викладала українську мову та літературу учням ЗОШ №33 міста Житомира. Педагогічна нива була мрією з дитинства. Значну роль у виборі життєвих пріоритетів зіграло й те, що Марина Поплавська народилась в один день з Тарасом Шевченком у Новограді-Волинському, де побачила світ і велика Леся Українка. Тому можна лише уявити, що означало для Марини прохання виконати Гімн неньки-України перед європейським товариством.

«У мене затріпотіло серце. У залі було стільки людей, скільки зазвичай збирається на концерти наших головних зірок. Пишаюся тим, що мені довірена була така велика честь», – ділилися відчуттями Марина Поплавська.

Жарти «Девчонок из Житомира» стали крилатими

Гумор «Девчонок из Житомира» критики порівнюють з найкращими фільмами Марка Захарова. Адже жарти житомирських дівчат несуть у собі життєву мудрість, певний месидж найперше молодому поколінню. Саме тому їхні жарти відразу ставали крилатими. Навіть такі серйозні теми, як «міждержавне спілкування», стають ближчими людям через призму гумору.

Свідчення тому знаменита пісня «Девчонок» – «Шенгенская зона». Після її виконання глядачі в захопленні аплодували Марині Поплавській понад хвилину (небачений факт для Юрмали!). А сама пісня в Ютюбі стала найпопулярнішим КВНівським хітом за останні роки.

2012 року наші «Девчонки» знову «підняли на вуха» Юрмалу, заспівавши «Пісню про жіночу логіку» на музику знаменитої «Ми вибираємо…».

«Юрмальські продюсери сказали нам, що в залі сидів сам маестро Едуард Колмановський – автор знаменитої пісні, яку співала Світлана Крючкова у «Великій перерві». Він був приємно вражений, сказавши, що не очікував почути свою пісню в Юрмалі», – розповідала Марина Поплавська.

«Це велика публіка!», – ризикнула зімпровізувати Марина Поплавська, стоячи на юрмальській сцені. І тут хочеться згадати слова незабутнього Барона Мюнхгаузена: «Серйозне обличчя – це не завжди ознака розуму. Посміхайтесь, панове, посміхайтесь!»

Нагадаємо, 22 жовтня 2018 року Житомир попрощався з Маріанною Поплавською.

У грудні 2018 року Марину Поплавську посмертно нагородили орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Андрій Казаченко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:50 В останню неділю березня Україна переходить на літній час 16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up