Бердичівлянин Андрій Приймаченко посмертно удостоєний звання Героя України

Бердичівлянин Андрій Приймаченко посмертно удостоєний звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» захисникам, яким присвоєно звання Героя України, та родинам загиблих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

Глава держави наголосив, що Україна продовжує традицію вдячності своїм найкращим воїнам, тим, хто відзначився найбільшою хоробрістю та героїзмом у боях заради України.

«Кожна історія наших воїнів, які удостоєні найвищого звання Героя, – це гордість нашої держави. І так буде завжди. Це люди, які проявили силу власної волі, щоб Україна була вільною», – сказав Володимир Зеленський.

Відео дня
blockquote>

Удостоєний звання Героя України посмертно командир 1-го окремого штурмового загону спеціального призначення “Омега” Центру спеціального призначення Національної гвардії України полковник Національної гвардії Андрій Приймаченко, який у квітні 2022 року відзначився мужніми та героїчними діями в запеклих боях на Ізюмському напрямку. Минулого року воював в Авдіївці, поблизу населеного пункту Веселе на Донеччині та поблизу Вугледара. У жовтні група під керівництвом Андрія Приймаченка знищила два російські бронеавтомобілі разом з екіпажами, але під час ворожого артилерійського обстрілу полковник загинув.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up