Житомирян запрошують на презентацію мистецького проєкту «Вишиті болем»

Житомирян запрошують на презентацію мистецького проєкту «Вишиті болем»

Проєкт «Вишиті болем» присвячений підтримці людей, які пережили сексуальне насильство під час війни.

Захід відбудеться 21 березня за адресою: Київська вулиця, 19/2,

Війна торкається кожної і кожного. Наслідки війни страшні: фізичні руйнування інфраструктури ми бачимо щодня, і це те, що не може не вражати… Але є сліди, які на перший погляд можуть бути не такими помітними, але не менш руйнівними, якщо вчасно не надати підтримку. Окремі види знущань і злочинів, як-от сексуальне насильство пов’язане з конфліктом, і досі залишаються не завжди прийнятними для того, щоб говорити про них вголос тими, хто постраждали, боячись стигми та осуду. Запрошуємо усіх небайдужих та бажаючих, щоб почати розмову на цю тему, про історії тих, хто постраждав і про важливість системної підтримки для цих людей. Запрошуємо на презентацію!

Мистецький проєкт «Вишиті болем» переповідає історії зі збірних образів реальних людей, які пережили сексуальне насильство під час війни. Усі історії вишиті на рушниках – тобто, перекладені на нетравматичну й доступну всім мову орнаменту.
Запрошуємо на виставку, щоби побачити наживо вишиті рушники, відчути історії, крізь які пройшли наші героїні, та цілющу силу орнаменту, яка допомагає гоїти рани.
Мистецький проєкт «Вишиті болем» створено у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Pact й консалтинговою агенцією One Health.
Організатори виставки у межах проєкту у Житомирі – ЖОМГО "Паритет"/Zhytomyr Youth NGO "Parity" спільно з Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради 

Відео дня

 

Коментарі

keyboard_arrow_up