Житомирщина на Бандерштаті

Житомирщина на Бандерштаті

Щороку  у серпні  у с.Рованці проходить фестиваль  українського духу – Бандерштат. Офіційна делегація з Житомирщини також відвідала фестиваль.

Очолили делегацію депутат обласної ради Олена Галагуза та заступник голови обласної ради Максим Вілівчук, - повідомляє прес-служба обласнної ради.

Цього року, як зазначають організатори, була зафіксована рекордна кількість учасників. Три музичні сцени, які діють одночасно, гутірковий майданчик, наметове містечко, дитяче містечко, спортмайданчик можна було побачити на заході. Спекотні дні не стали на заваді для сімейного відпочинку. Саме родинним позиціонує себе фестиваль, який є безалкогольним.

Протягом усіх днів, з 3 по 5 серпня, учасники мали змогу відвідати гутірки, на яких проходили  досить  жваві дискусії. Спікерами були відомі політичні та громадські діячі України. На сценах фестивалю виступали представники українського шоу-бізнесу.

Відео дня

«Подібні фестивалі згуртовують молодь, виховують її. Тут є патріотичний дух, правила, яких мають дотримуватися усі. Живе спілкування, пропаганда української культури, музики, етнографії – головні ідеї, що тут вирують», - зазначив Максим Вілівчук.

Делегати представляли Житомирщину на фестивалі, проводили зустрічі з організаторами та учасниками, обговорювали зокрема можливість культурної співпраці та відродження національної пам’яті у контексті масових заходів. Спеціально до фестивалю «Бандерштат» були розроблені та видані буклети про нашого земляка, ідеолога українського націоналізму Олега Ольжича. Інформація, що була розміщена у буклетах, підготовлена так, щоб кожен міг знайти для себе цікаві факти: біографія, ексклюзивні фото, мапа міста. 

Другий день фестивалю завершився флешмобом «FREE» на підтримку політичних в’язнів. Третій день фестивалю запам’ятався виступами наших земляків – гуртів «Друга ріка» та «Zerno».

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up