Виставка «Яскраві барви» в Житомирі: творчість юних дизайнерів в обласній бібліотеці для дітей

Виставка «Яскраві барви» в Житомирі: творчість юних дизайнерів в обласній бібліотеці для дітей

У Житомирській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва на вулиці Університетській, 36, відкрилася яскрава виставка творчих робіт гуртка «Юний дизайнер» Житомирського центру творчості дітей та молоді. 

Експозиція під назвою «Яскраві барви» демонструє багатогранність талантів молодих художників, які працюють під керівництвом Віктора та Катерини Дацун.

На виставці представлені роботи в різних техніках: графіка, живопис, рельєфні зображення на картоні, аплікація та витинанка. Кожна з цих технік відображає унікальний погляд дітей на світ і їхнє прагнення до самовираження.

Інтерв'ю з керівником гуртка «Юний дизайнер» Віктором Дацуном

Відео дня

«20 хвилин Житомир»: Вікторе, розкажіть, будь ласка, про найцікавіші роботи, які представлені на виставці.

Віктор Дацун: Ми дуже пишаємося всіма роботами наших учасників, адже кожна з них — це результат великої праці та творчого пошуку. Кожна робота вирізняється своїм стилем та технікою виконання, і всі вони заслуговують на особливу увагу. Наприклад, в розділі графіки можна побачити вражаючі композиції з деталізованими малюнками, а у розділі живопису – яскраві та емоційні картини, які передають настрій і почуття авторів.

Також на виставці представлені неймовірні рельєфні зображення на картоні, що вражають своєю тривимірністю та реалістичністю. Аплікації зачаровують гармонійним поєднанням кольорів та форм, а витинанки вражають своєю складністю та майстерністю виконання.

«20 хвилин Житомир»: Як Ви оцінюєте розвиток своїх учнів і їхню готовність до нових творчих викликів?

Віктор Дацун: Наші учні демонструють неабиякі успіхи у розвитку своїх творчих здібностей. Вони не лише вивчають різні техніки та матеріали, але й вчаться виражати свої думки та почуття через мистецтво. Це допомагає їм розвивати критичне мислення, увагу до деталей і, звичайно, впевненість у своїх силах. Ми віримо, що попереду в них ще багато перемог та нових відкриттів.

«20 хвилин Житомир»: Чи є складності в наданні психологічної підтримки дітям через мистецтво під час війни в Україні?

Віктор Дацун: Так, надання психологічної підтримки дітям через мистецтво під час війни в Україні є складним, але дуже важливим завданням. Діти переживають стрес і тривогу, і творчість стає для них способом висловити свої емоції та знайти внутрішній спокій. Наше завдання — створити безпечний і підтримуючий простір, де вони можуть вільно виражати себе. Ми бачимо, як мистецтво допомагає дітям справлятися з емоційними викликами, і це надає нам сили продовжувати нашу роботу.

Виставка «Яскраві барви» триватиме до кінця місяця. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати Житомирську обласну бібліотеку для дітей та юнацтва та насолодитися роботами талановитих юних дизайнерів.

Коментарі (1)
  • Таїсс Гусева

    Згідно чинного законодавства обмеження в часі проїзду пільговикам скасовано судом! А в Житомирі продовжують займатися геноцидом! Непосильно фантастичні тарифи та ще обмеження... Міська рада пропоную зібрати всіх пенсіонерів та закопати їх, щоб вони не стояли вам поперек горла!!!

keyboard_arrow_up