Від інтерв’ю з зірками – до написання пісень для них

Від інтерв’ю з зірками – до написання пісень для них

Триває підготовка до Міжнародного фестивалю «Пісенний Спас», заключні заходи якого відбудуться у Житомирі з 17 по 19 вересня.

Під час концерту фестивалю 22 серпня за кулісами ми зустріли житомирського журналіста, автора пісень Віктора Мельниченка. Того дня співачка, наша землячка Лєна Дарк на сцені літнього театру «Ракушка» виконала пісню Віктора «Вишневий пиріг». Твір створений у співавторстві з білоруським композитором Александром Страцевским. Ми не оминули нагоди запитати Віктора про новинки у творчості та про те, як усе починалося.

Віктор Мельниченко – відомий автор, журналіст, теле- і радіоведучий, організатор концертів, SMM-менеджер, який сьогодні працює в Оліївській громаді, однак не полишає творчість. Розповідає, що почав писати пісні спонтанно.

Віктор: «Під час роботи журналістом з 2008 року було записано низку ексклюзивних інтерв'ю з популярними акторами, музикантами, серед яких – Олег Винник, С.С. Catch, Тетяна Піскарьова, Михайло Гулько, Єфим Шифрін, Володимир Данилець і Володимир Моісеєнко, Ігор Христенко, групи "Друга ріка", "Фрістайл" і багато інших. Записуючи інтерв'ю з популярними артистами, з часом почав створювати для них пісні. І хоч паралельно продовжую працювати в інших сферах, пісенна творчість залишається дуже важливою частиною життя. А починалося все так: одного разу дорогою на концерт у легендарному Бердичеві паралельно з інтерв'ю народилася перша пісня. Її виконала дивовижна Тетяна Піскарьова. Пісня, завдяки таланту Тетяни, облетіла всю Україну і полетіла далі. Її заспівали молоді талановиті люди на фестивалі за кордоном – і далі, далі, далі. Незабаром яскравій зірочці української естради Лєні Дарк, яка приїхала на свою батьківщину, захотілося заспівати про цю неймовірну землю і про всю прекрасну неосяжну рідну Україну. Так народилася пісня "Моя земля", яку зараз співають юні таланти на днях міст, примножуючи любов до рідного краю». 

Відео дня

У доробку Віктора – пісні як для молодих виконавців, що тільки починають свій шлях, так і для народних улюбленців. Так, разом із заслуженою артисткою України Тетяною Піскарьовою і її директором Романом Білем була створена пісня «Хоробре серце» – своєрідний музичний лист сина матері. Ще одна пісня про довгоочікуване повернення сина додому разом із відомим композитором, дипломатом Віорелом Котиком була створена для племінниці Едіти П'єхи, співачки з Бельгії Ольги Романової. Тема сім'ї дуже важлива для Віктора. Як зізнається автор, сімейні цінності, любов – головний орієнтир.

Найпліднішою для Віктора на сьогодні є співпраця з переможницею Міжнародного пісенного конкурсу в Юрмалі та Всеукраїнського фестивалю «Шлягер року» Лєною Дарк. Один із знакових хітів цієї яскравої і неповторної співачки «Моя земля» написаний спільно з композитором і популярним співаком, фіналістом телепроєкту «Голос країни» і переможцем телешоу «Співай як зірка» Артемом Кондратюком. Сьогодні ця пісня стала справді народним хітом. Юні таланти просять фонограму і співають цю пісню на днях міст та інших знакових святах нашої неосяжної рідної землі.

Не забуває Віктор зі своїми співавторами і про артистів рідного краю. Вдалою була співпраця з дуетом самобутніх музикантів Діани Морару і Дмитра Гончарука. Нещодавно був презентований гімн рідного навчального закладу Віктора – Троковицького ліцею. Текст був написаний у співавторстві з вчителем цього освітнього закладу Юлією Білошицькою. З Юлією Віктор разом навчався у Житомирському державному університеті імені Івана Франка. Саме тут в серця молодих людей зерно творчості посіяв відомий український автор та виконавець, педагог, режисер Володимир Шинкарук. І сьогодні це зерно проростає в піснях. У Юлії та Віктора зараз в роботі декілька пісенних текстів. Музику пише Александр Страцевський. З ним, за словами Віктора, склалася найбільш плідна співпраця. Написання гімнів сьогодні, як зізнається автор, цікавить його чи не найбільше.

Віктор: «Разом із командою активно працюємо і над створенням гімнів територіальних громад, підприємств та фестивалів. Одним з найкрасивіших і сильних, без сумніву, можу назвати гімн Міжнародного фестивалю льону, який був написаний спільно з його ідеологом Іриною Костюшко. Нещодавно разом з моїми талановитими співавторами було написано новий гімн, який незабаром ви всі почуєте. Зараз не буду нічого розповідати, але прем’єра вже скоро».

Серед пісень – і результати міжнародного співробітництва з композиторами Александром Страцевским, Андрієм Лазуткіним, співаком Валерієм Соловеєм, юними вихованками продюсерського центру Олександра Побединського Лізою Коппель і Дар’єю Аксьоненко. Плідно працює Віктор з журналісткою, блогером, моделлю, актрисою, але найперше – поетесою Софією Демчук. Сьогодні вона проживає в Японії, виховує прекрасну донечку і пише пісні про кохання. Частину пісенних текстів Віктор із Софією створили разом. Софія також є ученицею Володимира Шинкарука та класика – Валентина Грабовського. Яскравою була робота Софії в нашій газеті «20 хвилин». Багато зіркових інтерв’ю дівчина зробила для нашого видання. Сьогодні Софії й самій є що розповісти читачеві з власного досвіду, що вона успішно робить в своєму блозі в інстаграмі. 

Віктор розповідає, що нині йому цікавіше писати для дітей, аніж для іменитих артистів. Так, разом з композитором Андрієм Лазуткіним нещодавно було написано пісню про кохання для молодого талановитого співака, яка також незабаром побачить світ.

На запитання, чи є у Віктора улюблена пісня з тих, що вже написані, він не зміг відповісти. Однак сказав, що одна пісня є для нього особливою. Це пісня «Дякую», яку виконує українська співачка Ella (Олена Єфімчук). Співачка написала музику до цієї пісні, і сьогодні її також виконують юні талановиті артисти. В тексті є такі слова:

Я дякую Богу за світлу дорогу, 

За посмішки друзів, за добрих людей! 

Хай зоряна мрія нам серце зігріє, 

Посіє надію у наш новий день. 

Андрій Козаченко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up