В Житомирському обласному краєзнавчому музеї відкрили фотовиставку «Австралія-Антарктида»

В Житомирському обласному краєзнавчому музеї відкрили фотовиставку «Австралія-Антарктида»

Посол Австралії відкрила виставку в Житомирському обласному краєзнавчому музеї. 

«Південні землі: Австралія/Антарктида» – саме під такою назвою в Житомирському обласному краєзнавчому музеї 26 липня 2019 року, за участі Посла Австралії в Україні Мелісси О’Рурк запрацювала фотовиставка австралійського дипломата і фотографа Тіма Болотнікоффа.

Під час відкриття експозиції фоторобіт Мелісса О’Рурк зазначила:

Відео дня

«Однією з найважливіших і найцікавіших місій посла є представництво культури своєї країни. Це вже друге відкриття виставки від Австралійського посольства в цьому музеї».

Мелісса О’Рурк

У фотороботах автор прагнув передати неосяжні простори під безкрайнім небом і контрастність пейзажів Антарктиди та Австралії.

«Для багатьох українців, та й загалом європейців, Австралія залишається далеким і досить маловідомим континентом. Тож цією виставкою дипломати прагнуть сьогодні наблизити її, зробити зрозумілішою. А материк Антарктида є спільною темою як для Австралії, так і для України, оскільки обидві країни мають там свої станції», – наголосила Посол Австралії.

Виставка налічує 24 фотографії з пейзажами двох материків.

Австралія та Антарктида видаються європейській спільноті екзотичними краями, напрочуд віддаленими, здавалося б, на краю світу. Два континенти разюче не схожі між собою, але подібні за розмірами та неосяжними просторами під безкрайнім небом. Збірка фоторобіт демонструє величність та контрастність пейзажів цих континентів.

Антарктичні фотографії зображають Австралійську Антарктичну територію - Австралія претендує на понад 42 відсотки континенту. Австралійські дослідники, такі як Дуглас Моусон, відіграли важливу роль у так званій «героїчній ері» дослідження Антарктики. Багато міжнародних станцій проводять важливі наукові дослідження в частині Антарктиди, яка відноситься до зовнішніх територій Австралії. А ще 200 мільйонів років тому, до дрейфу континентів, Австралія та Антарктида були єдиним материком.

Антарктида дивовижно красива, але всередині материка - безплідна земля, позбавлена життя. Фотографи Австралії, навпроти, показують живий пейзаж, але, який водночас може здаватися далеким та неземним, як біла антарктична пустеля.

Хоча це не є предметом виставки, важливо зазначити, що Україна також має наукову присутність в Антарктиці - науково-дослідну базу «Академік Вернадський» на аргентинських островах західної Антарктиди.

Про фотографа:

Тім Болотнікофф - австралійський дипломат І фотограф. У 2011 році він провів шість тижнів, подорожуючи східною Антарктидою, та відвідав п'ять дослідних станцій в Австралійській Антарктичній Території. Тім жив і працював у Папуа-Новій Гвінеї, Соломонових островах, Таїланді, Бангладеш, та Україні.

Завітати та оглянути світлини можна з середи по неділю, з 10.00 год. за адресою: м. Житомир, пл. Замкова, буд. 1. 

Довідково.  Вперше виставка була презентована у січні цього року в Національній бібліотеці України ім. В. Вернадського.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up