Українські дитячі вокальні колективи перемогли на престижному конкурсі

Українські дитячі вокальні колективи перемогли на престижному конкурсі

140 талановитих дітей-вокалістів з найменших містечок та селищ України  по-новому заспівали українські пісні на Міжнародному конкурсі вокального мистецтва імені І.С. Козловського, що відбувся вихідними у Мар’янівці.

16-17 листопада у селі Мар’янівка, Васильківського району Київської області зібралися талановиті діти та молодь аби взяти участь у “Пошуку нового звучання”: конкурсі вокального мистецтва імені І.С. Козловського для обдарованих дітей та молоді з малих територій.

Протягом двох днів відбулися 4 музичні прослуховування аби 40 солістів та 20 колективів якнайкраще виступили на сцені Мар’янівської музичної школи. Конкурс проходив у номінації академічний вокал серед дітей 8-17 років. Учасниками стали солісти та музичні ансамблі малих форм до 8 осіб.

 
Виступи учасників оцінювали Тамара Ходакова - голова журі, Заслужена артистка України, актриса Київського національного академічного театру оперети, викладач кафедри сольного співу НМАУ; Тетяна Зозуля - режисер Мистецько-концертного центру ім. І.С. Козловського Київського національного академічного театру оперети; Оксана Лобойко - артистка Національної Заслуженої академічної капели України «Думка», лауреат Всеукраїнських конкурсів, випускниця Мар’янівської ДМШ ім. І.С. Козловського; Микола Шуляк - український оперний співак, Заслужений артист України, лауреат Міжнародних конкурсів, соліст Президентського Духового оркестру України.

Журі конкурсу відмітило високу виконавчу майстерність учасників та визначило переможців, ними стали: Гран-прі конкурсу вокального мистецтва ім. І.С. Козловського отримав дует Баратова Давида та Максименко Ростислава з міста Славутич,  Київської обл.

Відео дня

Лауреати 1 ступеня серед колективів:

Вокальний ансамбль української сучасної академічної пісні "Україночка" (Українка, Київська обл.)

Дует "НАДІЯ" (Скалат, Тернопільська обл.)

Вокальний ансамбль "Любисток" (Фастів, Київська обл.)


Лауреати 1 ступеня серед солістів:

Чайка Анна (Славута, Хмельницька обл.)

Приходько Богдан (смт. Боромля, Сумська обл.)

Гонтар Михайло (Славутич, Київська обл.)

Лауреати 2 ступеня серед колективів:

Дитячий вокальний ансамбль "Горицвіт" (смт. Клевань, Рівненська обл.)

Ансамбль бандуристів "Кобзарятка" (Ірпінь, Київська обл.)

Дитячий вокальний ансамбль "Веселка" (с. Мар'янівка, Київська обл.)

Дует з Мар'янівки (с. Мар'янівка, Київська обл.)

Лауреати 2 ступеня серед солістів:

Куделя Зоя (Тростянец, Сумська обл.)

Тернова Софія (Ірпінь, Київська обл.)

Болобан Нікіта (с. Фурси, Київська обл.)

Петрик Олександр (с. Старий Скалат, Тернопільська обл.)

Лауреати 3 ступеня серед колективів:

Дитячий вокальний ансамбль "Росинка" (с. Мар'янівка, Київська обл.)

Тріо (с. Мар'янівка, Київська обл.)

Лауреати 3 ступеня серед солістів:

Журавель Христина (Скалат, Тернопільська обл.)

Лобойко Ольга (с. Мар'янівка, Київська обл.)

Григоренко Карина (Васильків, Київська обл.)

Фуркало Данило (Українка, Київськ обл.)

Чурпіта Софія (Березань, Київська обл.)

Захід завершився нагородженням переможців та урочистим гала-концертом. Вокальний конкурс пройшов у селі Мар'янівка, яке є батьківщиною та місцем творчого становлення Івана Семеновича Козловського (1900-1993) - народного артиста України і колишнього Радянського Союзу, лауреата численних премій. Він українець, чиє ім'я входить в десятку кращих тенорів світу! Нині у Мар’янівці знаходиться Меморіальний музей-садиба І.С. Козловського.

У 1972 році, саме завдяки відомому земляку у Мар'янівці з'явилася перша в Радянському Союзі сільська музична школа, де викладали кращі вчителі з усіх куточків України. Тут було створено перший дитячий хор, ансамбль сопілкарів, духовий оркестр сільських дітей, які і нині прославляють Мар'янівку своїм виконанням.

Організатори заходу Мережа Глобального Договору ООН в Україні та Мар’янівська музична школа за підтримки Українського культурного фонду продовжують справу І.С. Козловського з розвитку української культури та мистецтва, а також створюють нові можливості для дітей та молоді з малих територій.

Автор фото: Олександр Домре  

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up