У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір

У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір

Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича зробила значний крок у напрямку розвитку безбар’єрного середовища міста, створивши безбар’єрний простір, де кожна людина може відчувати себе комфортно, знаходити необхідну інформацію і брати участь у різноманітних заходах.

Ця ініціатива має на меті об’єднати людей незалежно від їх фізичних можливостей.

За словами керівництва бібліотеки, основна мета створення безбар’єрного середовища полягає в об’єднанні людей різного віку та можливостей. В безбар’єрному читальному залі практично щодня відбуваються заходи, які спрямовані на розвиток та самореалізацію людей з інвалідністю.

Комфорт доступності забезпечується завдяки особливим умовам: бібліотека обладнана окремим входом, що дозволяє легко потрапити до закладу людям на візках або з милицями, а також ліфтом, який допомагає відвідувачам дістатися до будь-якого відділу установи.

Відео дня

Персонал бібліотеки докладає всіх зусиль, щоб зробити кожен куточок доступним для людей з інвалідністю.

Ця ініціатива підкреслює важливість доступу до освіти та особистісного розвитку для всіх членів суспільства, підтверджуючи, що бібліотека є не просто місцем для читання, а простором для загального розвитку.

Довідково. За ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджений план заходів з її реалізації на 2021 та 2022 роки. Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім.

 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up