У Житомирі відбувся показ документальної вистави про реальні історії людей з їхнім досвідом війни «Дихай! То так треба…»

У Житомирі відбувся показ документальної вистави про реальні історії людей з їхнім досвідом війни «Дихай! То так треба…»

У Житомирі 27 вересня показали документальну виставу «Дихай! То так треба…», в якій взяли участь п’ять акторів, які розповіли свої історії.

За словами менторки документального театру Анни Єрьоменко, в основу першої експериментальної вистави документального театру «Дихай! То так треба...» лягли реальні історії п'яти житомирян. Це пілотний проєкт в Житомирі, але не останній:

«Реальні історії п'яти реальних житомирян різної статі, віку і сфер діяльності. Спільне для всіх героїв, що війна застала їх в Житомирі», – зазначила Анна Єрьоменко.

Відео дня

Проєкт реалізовано разом із Всеукраїнською ініціативою «Активна громада» на базі Житомирського держуніверситету імені Івана Франка. Організатори повідомляють, що в червні подібні вистави вже відбулися в чотирьох містах України. На їхню думку, перегляд вистави – це можливість прорефлексувати особистий драматичний досвід, набутий в різні періоди повномасштабної російсько-української війни, позбутися чи зменшити наслідки психоемоційної травми.

Відео інтерв’ю:



1. Документальний театр. Історія Дарини Повшедної:



2. Документальний театр. Історія Вадима Петрука:


3. Документальний театр. Історія Анастасії Горохової:

4. Документальний театр. Історія Наталії Степурко: 


5. Документальний театр. Історія Нікіти Перцева: 

Руслан Мороз

Коментарі

keyboard_arrow_up