У Житомирі розпочався українсько-норвезький культурний діалог

У Житомирі розпочався українсько-норвезький культурний діалог

В рамках Grieg Fest – 2018 у Житомирі сьогодні, 27 квітня, проходить конференція «Норвегія-Україна: діалог культур. Генезис», - повідомляє Житомирська ОДА.

Учасниками конференції є науковці з Норвегії, Німеччини та Великої Британії.

 Організатори заходу - Всеукраїнське товариство Едварда Гріга та Житомирське музичне училище імені В. С. Косенка.

Президент Всеукраїнського товариства Любов Синяк зазначила: «Це надзвичайна честь мати змогу вже вдруге розпочати діалог між Норвегією і Україною. Дякую всім іноземним гостям, справжнім фанатам творчості Едварда Гріга, котрі подолали безліч перешкод і все ж дісталися до Житомира, і будуть з нами всі ці фестивальні дні».

Відео дня

Під час конференіції розглядається творчість Едварда Гріга, його життєвий шлях та є змога послухати музичні твори композитора.

 Місце проведення – фойє Житомирського музичного училища імені В. С. Косенка (м. Житомир, вул. Пушкінська, 28).

Конференція триватиме протягом усього робочого дня. Вхід вільний.

 Довідково.  Всеукраїнське товариство Едварда Гріга засноване у м. Житомирі в травні 2016 року. Вже другий рік поспіль товариство організовує  Grieg Fest, на який запрошуються гості з Норвегії, Німеччини та Великої Британії.

В рамках фестивалю 28 квітня відбудеться:

10:00 год. – Презентація норвезьких освітніх програм для молоді міста. Місце проведення – мала зала Житомирського музичного училища імені В. С. Косенка ( вул. Пушкінська, 28).

10:00 год. – «Пізнавай Норвегію» - літературна експозиція. Місце проведення – Житомирська обласна наукова бібліотека ім. О. Ольжича (нов. Бульвар, 4).

11:00 год. – Територія майстрів: експозиції, виставка-продаж та майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва. Місце проведення – Житомирське музичне училище імені В. С. Косенка ( вул. Пушкінська, 28).

12:00 год. – Цикл майстер-класів  з вокалу та фортепіано від норвезьких фахівців. Місце проведення - мала зала Житомирського музичного училища імені В. С. Косенка ( вул. Пушкінська, 28).

17.00 год. – Концерт норвезької та української музики. Місце проведення – Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера ( вул. Пушкінська, 26).

Вхід на всі заходи – вільний.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up