У Коростишіві волонтери влаштували свято для дітей та презентували нову дитячу книжку

У Коростишіві волонтери влаштували свято для дітей та презентували нову дитячу книжку

У Коростишівському парку у неділю 26 лютого 2023 року волонтери громадської організації «Місто 1000 скульптур та муралів» влаштували свято для дітей з тимчасово переміщених сімей та презентували нову дитячу книжку житомирського письменника Сергія Храпчука «Про Василя».

Для дітей з внутрішньо переміщених сімей та сімей, постраждалих від воєнних дій, провели майстер-класи з виготовлення оберегів, розповили про українські традиції та пригостили варениками. Саме в ці дні українці традиційно святкують Коляду, спалюють символічне опудало зими та влаштовують народні гуляння.

Представниця громадської організації «Місто 1000 скульптур та муралів» Ірина Коберник розповіла, що волонтери не тільки розповідають про народні традиції, але й намагаються допомогти малечам зняти психологічний стрес, який вони отримали під час воєнних дій.

Відео дня

Григорій Хмельницький, співзасновник громадської організації «Місто 1000 скульптур та муралів»  розповів також про чудовий парк, який створено у м. Коростишів.

Людмила Суворова, викладачка та кандидатка філологічних наук розповіла про книгу Сергія Храпчука «Про Василя», яку було представлено та подаровано дітям під час заходу.

Тому господарі парку привітали людей неймовірними стравами, а саме варениками, різними смаколиками. Діти та їхні батьки отримали запальні емоції та залишили на згадку незабутні спогади про свято.

Подробиці дивиться у нашому відеорепортажі.

Довідково:

Сергій Храпчук – співавтор поетичного часопису «Світло спілкування», долучився співавторством до видання літературного альманаху «Політ моїх думок», «Сузір’я», «Ти і Я», «Візерунки», «Зі мною назавжди», «Горизонти» та збірки поезії та прози «Натхненні юністю», автор поетичного двомовного збірника для дітей «Кумедні звірятка» та поетичної збірки для дітей «Про Василя»; співавтор наукових статей з історії української літератури. Сергій – музикант за фахом і багато років працював у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги. Нагороджений багатьма грамотами за участь у конкурсах талановитої молоді театру та грамотою за високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток театрального мистецтва області.

Руслан Мороз

Коментарі (1)
  • Людмила-Ладаслава Лобачова

    Варто поправити Коляда взимку, після Стрітення йде Масляна або Колодій. Це коли роблять опудало Зими Марени, їдять млинці та вареники з сиром. Сергій - молодець, організаторам свята ,👏

keyboard_arrow_up