У Кмитівському музеї образотворчого мистецтва відбувся справжній «Борщ-батл»!

У Кмитівському музеї образотворчого мистецтва відбувся справжній «Борщ-батл»!

У Кмитівському музеї образотворчого мистецтва ім. Йосипа Буханчука відбувся незвичайний для музейників захід – справжній «Борщ-батл» між директорами кмитівського та обласного краєзнавчого музеїв – Ярославом Хитрим та Романом Насоновим - вони готували традиційний український червоний борщ.

Незвичний і зовсім новий формат заходу підтримали шикарні господиньки з Гришковецької територіальної громади, які частували всіх охочих білим борщем за старовинним рецептом. Борщ був дійсно білий, але з традиційним цукровим буряком, який попередньо заквашують. Рецепт, за яким власне й робиться заквашування цукрового білого буряка, господині відкрити відмовилися, кажучи, що це родинна таємниця.

Незвичайний подарунок зробили працівники житомирського Музею космонавтики, які презентували «космічний борщ». Це справжній борщ, зварений за всіма правилами, але потім його піддають сублімації - тобто виморожують при низькій температурі з метою видалення зайвої води. Надалі «сухий» борщ розфасовують у пластикову упаковку. Для приготування такого борщу достатньо залити сухий концентрат гарячою водою та почекати 5-7 хвилин.

Відео дня

Поки варився борщ, дітям проводилися заняття з психологічного розвантаження та майстерки з поліського розпису.

Подробиці - у нашому відеосюжеті.

Також можемо повідомити, що обидва директори музеїв – кмитівського образотворчого та обласного краєзнавчого пообіцяли, що це не останній спільний захід, а попереду ще багато цікавих та несподіваних заходів, до яких гостинно запрошують долучитися мешканцям Житомирщини та гостям з інших регіонів України.

Руслан Мороз

Коментарі

keyboard_arrow_up