Театральні вистави, спорт, багато мистецтва та музики: коли і на які фестивалі можна поїхати цьогоріч у серпні

Театральні вистави, спорт, багато мистецтва та музики: коли і на які фестивалі можна поїхати цьогоріч у серпні

Для вас ми зібрали найбільші і найцікавіші безкоштовні українські фестивалі, що відбудуться цього серпня.

Korolev Avia Fest

Міжнародний космічний фестиваль «Korolev Avia Fest» цього року триватиме два дні – 14 та 15 серпня.

На цьогорічному фесті очікують до 300 пілотів з різних міст України та з-за кордону.

Буде показова програма малої авіації та чемпіонат України по дронах.

Відео дня

«Korolev Avia Fest» стане наймасштабнішою подією літа, очікується до 70 тисяч відвідувачів у день відкриття фестивалю, – говорять у Житомирській міській раді.

Хедлайнером у перший день стане співачка NK, а наступного дня – Jerry Heil, також будуть виступати житомирські гурти. Передбачаються різні майстер-класи для дітей, фотозони, фуд-корт та розіграші.

Щоб житомирянам було простіше дістатися місця проведення фестивалю, запустять спеціальний автобусний маршрут. Для людей з інвалідністю транспорт буде доїжджати до самісінького аеропорту.

Де: Житомир, аеропорт.

Коли: 14–15 серпня.

MRPL Fest

Черговий MRPL City Fest, який три роки поспіль проходив на пляжі Піщаний у Маріуполі, цьогоріч прийме на своїй сцені відомих артистів: MONATIK, Anacondaz, ЛСП, Sander van Doorn, Vanotek, O. Torvald, Макс Барських, Кіс-Кіс, Оля Полякова, АГОНЬ, Ляпіс 98, Alyona Alyona, Артем Пивоваров, Latexfauna, KALUSH та інших.

На фестивалі працюватиме кемпінг, фудкорти. Розім’ятися перед вечірніми концертами можна буде на спортивних майданчиках: пляжний волейбол, регбі, зума, йога, air-бадмінтон та багато іншого.

Де: Маріуполь.

Коли: 6−8 серпня.

Дзвони Лемківщини

Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини» уже давно вийшов за межі Тернопільщини. Цей захід вже став своєрідною візитною карткою Тернопільщини й здобув популярність далеко за межами України.

У фестивалі беруть участь професійні та аматорські колективи і окремі виконавці з України, Польщі, Словаччини, Сербії.

Де: Монастирийська, Тернопільська область.

Коли: 7–8 серпня.

iStage-2021

iStage 2021 – це п’ятиденний фестиваль-лабораторія ідей актуального театру. Нова фестивальна платформа для діалогу мовою театрального мистецтва. У межах фестивалю презентують різні вистави театральних колективів із різних регіонів України, що віддзеркалюють контекст сьогодення.

Центр сучасного мистецтва «Готель Континенталь» стане місцем зустрічі та обміну ідеями між театральними командами та глядачами.

На жителів і гостей міста чекає: 5 днів, 2 сцени, 8 вистав, дискусії, стрімінги, нетворкінг та лекції, що презентують спектр актуальних ідей, які втілені в різних формах та форматах.

Нині заявлено Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі, «Дикий театр» з Києва, театр «Нєфть».

Де: Маріуполь.

Коли: 11−15 серпня.

OPERAFEST TULCHYN-2021

ІV міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN пройде у легендарному палаці Потоцьких. З 27 по 29 серпня – три дні оперної феєрії під відкритим небом.

Гостей заходу чекають незабутні прем’єри, всесвітньовідомі мюзикли, вражаючі опери та балети, яскраве ексцентрик-шоу, фентезі-рок-опера, вистава для дітей, феєричні візуальні шоу та багато інших сюрпризів.

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступлять понад 400 всесвітньо відомих артистів з України, Канади, Польщі, Словаччини й Італії. А на всі три дні місто Тульчин на Вінниччині стане епіцентром культурного життя України.

Де: Тульчин, Вінницька область.

Коли: 27–29 серпня.

Bouquet Kyiv Stage

Сім днів музики, візуального мистецтва, літератури, кіно, бесід під ясенем, театру і насичена дитяча програма. Саме таким буде четвертий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage.

Тема цьогорічного Bouquet Kyiv Stage – «Ми. Між минулим і майбутнім». Усі події будуть так чи інакше пов’язані з темою часу і проживанням життя «тут і зараз».

Організатор події – Дом «Майстер Клас» – позиціонує Bouquet Kyiv Stage як фестиваль прем’єр, які цього року відбуватимуться щодня. Засновники і куратори фестивалю обіцяють насичену програму, особливих закордонних гостей і кілька нових напрямів: балет та фешн. Більшість подій буде тісно пов’язана з «Софією Київською» не тільки як з локацією, а як із джерелом історичних та дослідницьких фактів і візуальних образів.

Де: Київ, музей «Софія Київська».

Коли: 27 серпня–2 вересня.

Ше.Fest

10 серпня в Первомайську відбудеться захід у межах проєкту «Ше.Fest мандрує країною», на якому запланований вечірній концерт за участю «Шпилястих кобзарів», братів Капранових, а також театральна прем’єра в ЦКіД та гутірка біля погруддя Кобзаря.

Протягом дня заплановані події у трьох локаціях міста, усі охочі зможуть познайомитися з мистецтвом постійних і нових учасників фестивалю.

Зазначимо, що всі заходи відбуватимуться з вільним входом. Долучитися до події можуть усі охочі без попередньої реєстрації. Головна музична сцена розташується на літній сцені парку Дружби народів.

Даватимуть концерт гурт «Шпилясті кобзарі» з програмою «Best of the best», а також письменники і блогери брати Капранови з програмою «Паперові солдати».

Де: Первомайськ, Миколаївська область.

Коли: 10 серпня.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up