Родинний ансамбль «Рідня» та душевні «Мальви» у фольклорному шоу «Країна пісень»

Родинний ансамбль «Рідня» та душевні «Мальви» у фольклорному шоу «Країна пісень»

Фольклорне шоу «Країна пісень» побувало в гостях у ансамблів «Рідня» (с. Забороче Житомирської області) і «Мальви» (с. Дем’янці Київської області). На глядачів чекають особисті історії учасників колективів та автентичні пісні.

У цьому випуску ведучий програми Сергій Фоменко разом з найстаршою учасницею родинного ансамблю «Рідня» приготує за старовинним рецептом у печі млинці на заквасці. Також пані Катерина познайомить Сергія з іншими учасницями ансамблю, де всі є родичами. Вони розкажуть історію заснування колективу та чи не стоїть їм на заваді родинні зв’язки у їх творчості. Учасники ансамблю «Рідня» поділяться місцевими звичаями та піснями у власному виконанні.

Ведуча Іванка Червінська вміло засвоє стародавнє ремесло прядіння. А ще від учасниці ансамблю «Мальви» пані Ольги Іванка дізналася народні повір’я, пов'язані з цією справою. Після цього ведуча познайомилася з учасниками ансамблю «Мальви» й побувала на їхній душевній репетиції, де співаки не тільки розказали про себе, а й вразили танцювальними елементами під час виступу.

Зазначимо, ведучі програми етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко знайомлять глядачів з різноманітними колективами, котрі несуть надважливу місію — зберегти майже втрачені звичаї й традиції наших пращурів.

Відео дня

Дивіться другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень» щовихідних о 15:20 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Коментарі

keyboard_arrow_up