Резиденція для українських медійників

Резиденція для українських медійників

Розташоване поряд з кордоном польське місто Перемишль стало одним з найбільших центрів приймання українських біженців. Завдяки проекту Львівського медіа форуму допомогу тут змогли отримати вітчизняні журналісти

Створений за ініціативою мерії Перемишля в перші тижні військового вторгнення центр допомоги українським біженцям продовжує функціонувати.

За увесь час вдалося прийняти десятки тисяч громадян, надавши їх необхідну допомогу.

 

Оперативно інформуючи суспільство про поточну ситуацію в країні, українські журналісти стикаються з надзвичайним навантаженням. Високий рівень стресу, подекуди навіть загроза життю, фінансові труднощі - все це притаманно багатьом, хто незмінно працює на інформаційному полі. ГО "Львівський медіафорум", за підтримки Європейського Союзу, вже вдруге організував спеціальну програму резиденції в Перемишлі. Впродовж декількох тижнів журналістам створили максимально сприятливі умови для відновлення сил та можливості повернення до насиченого робочого графіку. Друга резиденція проходила з червня по липень і включала інформаційні сесії, коворкінги та культурно-просвітницьку складові.

За словами самих учасників резиденція виявилася дуже доречною з огляду на моральне та часто фізичне виснаження. 

- Наприклад, почала знов вести розклад своїх тижнів, бо без розкладу не можу працювати. Війна мій розклад зруйнувала і я ніяк не могла його відновити. Дякую розкладу резиденції, з нього почалося моє нове життя, - розповідає журналістка Ксенія Клейнос.

Затишна квартира без сусідів це, як виявилося, теж дуже важлива річ. З одного боку - тобі ні з ким спілкуватися і починаєш спілкуватися із собою. Водночас дуже бракувало тиші особливо без сирен в рідному місті. І перше і друге - дуже спонукає до перезавантаження та відновлення.

Завдячуючи сесіям з психологами багатьом вдалося покращити емоційний стан і подолати внутрішню панічну тривогу. Індивідуальні зустрічі з психологом дуже допомогли зрозуміти причини внутрішнього вигорання. Як виявилось, багатьох з учасників вибило із життя, трохи зламало, і за таких умов вони відчули себе настільки слабкими і беззахисними, що мозок просто відмовився робити щось. Ставши сильнішими завдячуючи резиденції, це все залишатиметься в минулому.

- Для мене резиденція виявилася таким собі ритритом, коли можу робити що хочеться, а можу й не робити… тож я побудувала свій ранок і додала вже навіть робочих часів і це мене надихає на подальше життя і нові кроки, - додає Ольга Приходько.

Я неймовірно вдячна організаторам, партнерам, учасницям, донорам і всім причетним до цієї резиденції! 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up