«Поліська хата» вилікує від осінньої депресії

«Поліська хата» вилікує від осінньої депресії

У будь-яку пору року за будь-якої погоди багато цікавих самобутніх заходів відбувається у «Поліській хаті» – одній з унікальних туристичних окрас Житомирщини.

Цей культурно-мистецький центр в селі Городському Коростишівського району презентує наш край на всю Україну. Сюди часто приїздять й іноземці. Та, можливо, ще не всі жителі нашої області знають про цю перлину. Ті ж, хто побував тут вперше, обов’язково знаходять можливість приїхати знову. 

«Поліська хата» – райський куточок на Житомирщині. Завітавши в черговий раз сюди, поринаєш у чарівний світ етнографії, фольклору та української історії. Господиня цього обійстя з любов’ю зустрічає кожного гостя. Особисто хочу подякувати Інні Величко за запрошення та теплу зустріч», – ділиться враженнями житомирянка Оксана Дедюль.

Культурно-мистецький центр «Поліська хата» – це відреставрований будинок ХІХ ст., інтер'єр якого максимально наближений до періоду його спорудження. Тут зібрані старовинні предмети: рушники, скатертини, посуд, меблі.

Відео дня

Цілий рік тут проводять фольклорні дійства, виставки, ярмарки, відзначають народні свята так, як це було в давнину. Якщо ви хочете відчути себе в атмосфері українського села ХІХ– поч. ХХ ст., вам – сюди. 

Лише у Городському ви можете побачити картини відомих художників та фотографів під солом’яною стріхою. Тут вас нагодують харчами, які споживали українці в часи Голодомору. А ще навчать формувати перший сніп і співати традиційних українських пісень.

Одного разу сюди приїхали гості з Болонського університету. Один з членів делегації – професор Дімітріс Аргіропоулос – невчасно захворів. Температуру не вдавалося збити нічим. І лише після ночі, проведеної під ковдрами у дерев’яному ліжку у «Поліській хаті», перед древніми намоленими іконами, італієць прокинувся здоровим. 

Кожен бажаючий може відчути на собі неповторну атмосферу, відвідавши «Поліську хату». Особливо це буде доречним для тих, хто страждає від осінньої депресії. Мальовничі краєвиди та тепло від хатніх стін і предметів старовини точно не дадуть сумувати. І культурну програму тут забезпечать на будь-який смак. Їхати недалеко. Древнє село Городське, що виникло у IV ст. до нашої ери, розташоване неподалік автотраси Житомир – Київ.

Андрій Козаченко 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up