Почому нині мистецтво: найдорожчі старовинні картини, які продають житомиряни

Почому нині мистецтво: найдорожчі старовинні картини, які продають житомиряни

Часто житомиряни не поспішають позбутися речей, якими не користуються. Вигідніше ж продати та отримати вигоду з непотрібної речі, з іншого боку – для когось ця річ може виявитися корисною.

Цього тижня журналісти газети «20 хвилин» переглянули один із найпопулярніших українських сайтів з публікації безкоштовних оголошень для того, аби з’ясувати, за якою ціною пропонують придбати у Житомирі твори мистецтва.

Ми зібрали найцікавіші картини, які можна придбати у Житомирі.

  • 10 тис. за батька українського народу

Відео дня

10 000 грн не шкода віддати за портрет такої важливої людини для українського народу. Тарас Шевченко – український поет, письменник, художник, графік, громадський діяч, філософ, політик, фольклорист, тобто надзвичайно багатогранна людина.

В його честь складали вірші, встановлювали пам’ятники і вирізали його портрет на дереві. Це я зараз про портрет, який ми бачимо. Автор оголошення розповідає, що вирізали Шевченка ще у 1960, тобто портрет є антикваріатом. Розмір картини 28х40 см. 

  • Картини зі свинцю та велюру

Три вінтажні картини родом із Франції. На них зображено людей із вищого суспільства: чоловіка, жінку та дитину (трохи незрозуміло, хлопчик то чи дівчинка, схоже, що одягали дітей в ті часи, незважаючи на гендерну складову).

«Три картини ручної роботи, країна – старовинна Франція. Матеріал: червоний велюр, свинець, рамка дерев’яна. На картинах є відповідні сертифікати. Стан ідеальний», – написала авторка оголошення Олена.

Ціна зазначена 2 100 грн, лише не уточнено, чи це за одну картину чи за три одразу.

  • Бурштинове диво

Варіацій картини Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря» є безліч. Як на мене, це одна із найупізнаваніших картин художника, після Монни Лізи, звичайно ж.

Ця версія картини виконана зі вставками бурштину.

«Картина виконувалась під замовлення, розмір 30х40, у дерев’яній рамці. Ручна робота, повністю всипана розсипом бурштину. Каміння добре приклеєне, не сиплеться. Картина чудово прикрасить ваш інтер’єр або стане хорошим подарунком», – зазначив в описі до картини автор оголошення Андрій.

Ціна за картину – 1 500 грн.

  • Колекційний екземпляр

«Не знаю даже, как назвать», – написав автор в описі до цієї картини. Я цілком із ним солідарна, бо я й не знаю, як це описати.

Витвір у жахливому стані, з підпису внизу картини можна зрозуміти, що це репродукція відомого художника Миколи Каразіна, який, до речі, народився на території України.

Автор оголошення пише, що картина 1950 року і підійде для колекції. Колекції нікому не потрібного мотлоху, якому місце на смітнику.

Як не дивно, автор не за безкоштовно віддає картину, ціну не забув зазначити – 350 грн.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up