Плануємо weekend: що почитати

Плануємо weekend: що почитати

Не знаєте, що почитати на вихідних? Тоді вам сюди. Пропонуємо вашій увазі дві чергові новинки літератури.   

1. Кінокритик, мистецтвознавець, літературознавець, шістдесятник, неабиякий знавець психології і різносторонньо обдарована людина Роман Корогодський написав книжку-портрет, книжку-мемуари, книжку-біографію, книжку-рецензію "До брами світла", без якої не було би цього життя, вісьмох українських науковців, літераторів, митців, інтелектуалів. Їх він пізнав особисто через дружбу, багатогодинні розмови, просто листування, не бачивши жодного разу адресата, і творчу спадщину, що для багатьох стала втечею від себе чужого до себе справжнього. Про Віктора Петрова, Юрія Шевельова, Юрія Луцького, Сергія Параджанова, Івана Дзюбу, Євгена Сверстюка, Михайлину Коцюбинську й Опанаса Заливаху написав не лише науковець, чи радше, не науковець, а друг, який уміє сказати правду, учень, який вміло критикує вчителя, шанувальник, який бачить і приймає огріхи свого кумира і наукова іпостась якого допомогла зробити цю книжку-діалог із згаданими постатями науково-популярним дослідженням.

2. Різдво — це час, повний таємниці, радості й дива. Казки Різдва нагадують про зміст цього свята — чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності, — і ми теж можемо, зачудовані, перед цією таємницею зупинитися, побути малими дітьми, з їхньою вірою і простотою прийти привітати новонародженого Месію. Пережити безліч див, які стаються, коли віримо. "Казки Різдва" Богдани Матіяш повні спокою і лагідності, вчать, як почуватися вдячно у світі, в якому народився добрий Бог.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up