Новий сезон у Житомирському театрі відкриють святковим дійством «ГРА-а-а-а-АЛЬ Натхнення»

Новий сезон у Житомирському театрі  відкриють святковим дійством «ГРА-а-а-а-АЛЬ Натхнення»

Відкриття 74-го театрального сезону у Житомирі розпочнеться 27 та 28 вересня  великим святковим  тетралізованим дійством «ГРА-а-а-а-АЛЬ  Натхнення». Глядачі побачать феєричне шоу у виконанні артистів нашого театру з кращими концертними номерами та сценами із улюблених вистав.

 

Сьогодні, 20 вересня, у приміщенні Житомирського музично-драматичного теату ім. Івана Кочерги відбулась прес-конференція, присвячена відкриттю 74-го театрального сезону.

Ще до офіційного відкриття  театрального сезону актори театру показали свій професіоналізм, взявши участь у святкуванні Дня міста. Житомирський театр дійсно став центром культурного життя міста та області. Варто зазначити, багато фахівцім цілком заслужено називають його одним з кращих в Україні. Адже театр багато гастролює по Україні та бере участь в театральних фестивалях.

Так, у квітні 2017 року театр брав участь у «Відкритому регіональному фестивалі театрального мистецтва «В гостях у Гоголя» (1-7 квітня 2017 р.) у Полтаві, де зайняв перше місце з виставою у стилі комедія-жарт за твором  М.Гоголя «Одруження». Режисер вистави - Петро Авраменко.

Відео дня

30 травня цього року у Житомирі відбувся заключний виступ Всеукраїнського щорічного фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE» - 2017 за підтримки Міністерства культури України, на якому Житомирським академічним українським музично-драматичним театром ім. І. Кочерги було представлено драму в стилі етно-модерн «Украдене щастя», режисер якого виступила заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна.

«Загалом у конкурсі брали участь 22 театри України. Головним поціновувачем і суддею відбіркового туру стало не професійне журі, а глядачі. Усі присутні у глядацькій залі отримали від організаторів конкурсу заздалегідь розроблену анкету, у якій мали дати свою оцінку акторській та режисерській роботам, загальному враженню. 12 червня 2017 року стало відомо, що Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги увійшов у трійку переможців відбіркового туру Всеукраїнського щорічного Фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE» - 2017 разом з такими театрами, як Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П. К. Саксаганського та Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. А 25 червня 2017 року на сцені Національного Академічного Драматичного театру ім. Івана Франка наш театр виборов неперевершену перемогу у Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.К.Саксаганського та Запорізького академічного обласного музично-драматичного театру ім. В.Г.Магара», - розповіла генеральний директор театру Наталія Ростова.

У вересні, крім  великого святкового театралізованого дійства «ГРА-а-а-а-Аль Натхнення», яким театр відкриє свій 74-й театральний сезон,  глядачі 30 вересня матимуть змогу подивиться прем’єрну виставу – народну бувальщину «ВІЙ» у сценічному втіленні режисера-постановника Петра Авраменка. У виставі йдеться про сповнені втаємниченого сенсу події, які випали на долю студента-філософа київської духовної семінарії Хоми Брута та Панночки-відьми. Ця зустріч перевернула не тільки їхні життя, але й долі усіх, хто був поряд.

Містичне співіснує у виставі з життєвим, поетичне – з брутальним; реальне – з втаємниченим, гумористичне – з драматичним. Усе це захоплює, вражає, але й водночас спонукає до роздумів.  Так бувальщина, яку переповів Микола Гоголь, постає на кону Житомирського академічного музично-драматичного театру як поетичне і водночас сповнене містики  створіння народної поетичної української уяви.   Алла Гетьман

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up