Незабаром стартує ІV Міжнародний фестиваль «Пісенний Спас»  ім. Володимира Шинкарука

Незабаром стартує ІV Міжнародний фестиваль «Пісенний Спас»  ім. Володимира Шинкарука

Впродовж  3-х днів у літньому театрі «Ракушка»  відбудеться масштабна культурна подія – Міжнародний фестиваль мистецтв імені Володимира Шинкарука «Пісенний Спас».

Про особливості  цьогорічного фестивалю під час прес-конференції розповіли координатор конкурсної програми Анна Волинець та президент фестивалю Ірина Шинкарук.

«Підготовка до конкурсу почалась вже давно, ще на початку квітня. Розпочався перший етап, який проходив заочно. Конкурсанти з усієї України, з інших куточків світу надсилали свої заявки, ми обробляли їх і надсилали журі. Цьогоріч дуже багато професійних людей, які переглядали усі конкурсні роботи. Прийом заявок закінчився 1 липня. І ось 1 серпня ми отримали заявки на 2-й тур. Ми вже знаємо, хто має їхати до нас в Житомир. Дуже приємно, що географія розширюється. Міста від заходу до сходу, від півночі до півдня, усі їдуть до нас в Житомир. Фестиваль «Пісенний Спас» набирає обертів», - розповіла журналістам координатор конкурсної програми фестивалю Анна Волинець.

Відео дня

Протягом трьох днів фестивалю традиційно триває: конкурсна програма, концерти, творчі зустрічі та майстер-класи відомих українських митців, виставки, ярмарки, обрядові дійства з нагоди народного свята Спаса, заключний гала-концерт за участі переможців, гостей фестивалю та відомих українських естрадних виконавців.

Цьогоріч у рамках Міжнародного фестивалю 18 серпня  відбудеться благодійний концерт на підтримку солістки гурту «Фрістайл» Ніни Кірсо, яка ще 1 червня перенесла інсульт і дотепер знаходиться в комі. Виручені кошти з продажу квитків на концерт  підуть на лікування та підтримку співачки.

«Ніна Кірсо тричі брала участь у фестивалі, вона була зірковим гостем. Ми повинні її підтримати в цю важку хвилину. Ми віримо, що незабаром вона одужає і знову буде нас тішити своїм співом та присутністю. Дай Бог їй здоров’я», - зі сльозами на очах розповіла Ірина Шинкарук.

Традиційно, конкурсанти змагатимуться за перемогу у номінаціях: «Виконавець естрадної пісні», вік учасників від 14 до 35 років; «Виконавець авторської пісні», вік учасників від 14 до 35 років; та «Конферансьє» – вікових обмежень немає.

Крім конкурсної програми, як розповідають організатори, з 17 до 19 серпня пішохідна вулиця Михайлівська перетвориться на Фестивальне містечко: літературні, художні алеї, ярмарки майстрів, творчі майстер-класи, спортивні та козацькі змагання і виступи молодих виконавців.

«Усі учасники, які не проходять у 2-й тур конкурсу, запрошені взяти участь у мистецькому марафоні. Цьогоріч  відбулись зміни у розташуванні фестивального містечка, ми його переносимо в центр міста, на вул. Михайлівську. Протягом 3-х днів працюватиме сцена, і кожен, хто подав вчасно заявку, аби виступити на майданчику, зможуть це зробити. 17 серпня на майданчику виступатимуть діти зі шкіл бойового гопака, вони покажуть свою вправність не лише у танці, а й у володінні зброєю. Кожен бажаючий зможе спробувати себе у роді українського воїна», - розповіла президент фестивалю «Пісенний Спас» Ірина Шинкарук.

Загалом, на конкурс було надіслано понад 100 заявок, розповідають організатори, обрано - лише 40 учасників, з яких журі обере найкращих лауреатів, дипломантів та переможців.

«Радію з того, що фестиваль набирає обертів, він стає престижним. Про нього чують у Україні і світі. Ми стоїмо в рейтингу одних з найкращих в Україні. На фестиваль подають заявки виконавці навіть з різних куточків світу: Канада, Китай. Це дійсно приємно», - зауважила Ірина Шинкарук.

Передбачається, що участь у фестивалі візьмуть Анжеліка Рудницька, Юрій Савош, Олександр Воєвуцький, Алла Попова, Юрій Градовський, Артем Кондратюк, Валентина Степова та інші українські зірки.

Аліна Бойко

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up