Музичні, гастро- та фестиваль вина: коли і куди можна поїхати цьогоріч у грудні

Музичні, гастро- та фестиваль вина: коли і куди можна поїхати цьогоріч у грудні

Для вас ми зібрали найбільші і найцікавіші безкоштовні українські фестивалі, що відбудуться цього грудня.

Міжнародний фестиваль гітарної музики

Міжнародний фестиваль гітарної музики «Київ-2021» – одна із найвишуканіших подій 158-го концертного сезону Національної філармонії України. Цьогоріч гостями фесту виступлять найвідоміші гітаристи світу Габріель Б’янко (Франція), Мігель Трапага (Іспанія), Альберто Мезірка (Італія). Також у фестивалі беруть участь Київський камерний оркестр (головна диригентка – Наталія Пономарчук), Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України (диригент – Ігор Палкін) та один із яскравих представників гітарної виконавської школи України, заслужений артист України, соліст Національної філармонії України Андрій Остапенко.

3 грудня, за підтримки Посольства Французької Республіки в Україні, Французького інституту в Україні, відбудеться відкриття Міжнародного фестивалю гітарної музики. 

Відео дня

4 грудня, за підтримки Посольства Королівства Іспанія в Україні, іспанський гітарист Мігель Трапага виступить сольно. 

5 грудня, за підтримки Посольства Королівства Іспанія в Україні, Посольства Італійської Республіки в Україні, Італійського інституту культури в Україні, відбудеться закриття Міжнародного фестивалю гітарної музики «Київ-2021». Разом із Академічним симфонічним оркестром Національної філармонії України під орудою Ігоря Палкіна виступлять Андрій Остапенко, Мігель Трапага (Іспанія), Альберто Мезірка (Італія). 

Перед початком кожного концерту відбуватимуться короткі передмови, де можна буде детальніше дізнатися про солістів цьогорічного фестивалю, почути молодих українських гітаристів, студентів Київської муніципальної академії музики імені Р. М. Глієра, лауреатів міжнародних та всеукраїнських конкурсів.

Де: Київ, Національна філармонія України.

Коли: 3, 4 та 5 грудня.

«NEW WAVE» у Буковелі

Всеукраїнський фестиваль-конкурс «NEW WAVE» є публічним, відкритим суспільно корисним конкурсом, що проходить згідно з вимогами Міністерства освіти.

Учасники фестивалю беруть участь у наступних номінаціях:  хореографія, вокал, театральне мистецтво, циркове мистецтво, оригінальний жанр.

Організатори заходу пишуть, що фестиваль багатожанровий, зі своєю історією та традиціями. На гостей свята чекає розважальна програма та майстер-класи.

Де: Буковель, зал «Бука».

Коли: 3, 4 та 5 грудня.

Гастрофестиваль у Рівному

12 грудня у Рівному відбудеться гастрофестиваль. До участі в ньому запрошують рестораторів. 

Оскільки захід відбуватиметься в переддень свята Андрія, яке традиційно передбачає готування вареників, тож концептуально фестиваль присвячений саме цій страві. Рестораторів попросили в своєму меню під час фестивалю запропонувати відвідувачам унікальні вареники від шеф-кухаря закладу.

Тут будуть представлені унікально смачна кухня та сервіс ресторацій Рівного, крафтові виробництва мацику, сирів, джемів та інших регіональних продуктів. Під час фестивалю відбудеться насичена розважальна програма для відвідувачів, інтерактиви та перформенси, кулінарні майстер-класи та презентації страв, виступи етногуртів і на завершення – запалення Різдвяної ялинки.

Де: Рівне, Чайчина алея (відразу за кінопалацом «Україна»).

Коли: 12 грудня.

Jazz Bez

У Рівному відбудеться XХІ Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez – наймасштабніший за територією поширення джазовий фестиваль Європи.

ÀVDYSH – український контемпорарі-джаз проєкт. Основна ідея ÀVDYSH – привернення уваги до якісної сучасної музики, української мови й культури. Основними стилями проєкту є контемпорарі джаз та фьюжн, що несе синтез свободи джазової музики, глибини українських мотивів та бачення світу у формі контемпорарі арту.

Локація «JAZZ BEZ 2021» – зал камерної та органної музики – дозволяє розмістити і музикантів, і глядачів на безпечній, але зручній для концерту відстані. Ми віримо, що такі заходи піднімають життєвий тонус і мотивують, вчать працювати в нових умовах, дають сили рухатись вперед – заради щасливого і здорового майбутнього.

Де: Рівне, зал камерної та органної музики.

Коли: 9 грудня о 19:00.

Фестиваль вина «Закарпатське божоле»

Ми вже раніше писали про цей фестиваль, проте у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в країні загалом, а також аномально пізнім сезоном збору винограду свято молодого вина «Закарпатське божоле», заплановане на 12-14 листопада, переноситься на 17-19 грудня 2021 року.

Разом із тим костюмована урочиста хода та відкриття першої символічної бочки таки відбудеться, як і у попередні роки, у серці Ужгорода – на перехресті вулиць Корзо та Августина Волошина у четвер, 18 грудня.

Де: Ужгород, вул. Ф. Ракоці, 2, УКІЦ «Совине гніздо».

Коли: 17, 18 та 19 грудня.

Усі фестивалі пройдуть з обов’язковим дотриманням карантинних норм. Про зміни у проведенні фестивалів радимо дізнаватись на їхніх офіційних сторінках в інтернеті.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up