Куди поїхати у серпні: найцікавіші фести

Куди поїхати у серпні: найцікавіші фести

Серпень порадує потужними фестивалями на будь-який смак. Неодмінно скористайтеся останнім літнім місяцем, аби відпочити і набратися нових емоцій. Тримайте підбірку найяскравіших заходів від наших журналістів. 

Бандерштат-2019

Де: с. Рованці Луцького району.

Коли: 2–4 серпня. 

Відео дня

Як повідомляють організатори, через річку Стир буде споруджений понтонний міст. Це дасть можливість потрапити на територію «Бандерштату» із центрального парку Луцька. Вхід на фестиваль платний, проте є категорії відвідувачів, які зможуть пройти безкоштовно: діти до 12 років у супроводі дорослих, люди з інвалідністю (1 та 2 група), учасники бойових дій.

На офіційному сайті «Бандерштату» опубліковано 10 причин, чому варто відвідати цей захід.

  1. Безалкогольний.

Одна із найбільш довготривалих традицій «Бандерштату» – не вживати спиртне. Фестиваль пропагує ідеї здорового способу життя. Багатотисячна публіка щороку із задоволенням відривається під потужну музику без впливу алкоголю. До речі, на час проведення фестивалю влада Луцька завжди забороняє навіть продавати спиртне поруч із «Бандерштатом».

  1. Сімейний.

Якщо ви думаєте, що фестивалити – це прерогатива лише молодих людей, то ви ніколи не були на «Бандерштаті». У нас щороку можна побачити і поважних ветеранів, і безтурботних діток. Усім є чим зайнятися. Для наймолодших «бандерштатівців» на спеціально обладнаній території щодня проводять різного типу майстер-класи, ігри та забави.

  1. Патріотичний.

Більше людей у вишиванках можна побачити хіба що на День Незалежності! «Бандерштатівці» люблять національний одяг і залюбки спілкуються солов’їною. Патріотична атмосфера загалом панує на «Бандерштаті», адже недарма це фестиваль саме українського духу.

  1. Ідейний.

Пам’ятати свою історію та гідно творити нову – важливий лейтмотив «Бандерштату». Щороку захід відвідують ветерани УПА, відбуваються показові реконструкції повстанських та визвольних боїв.

  1. Інтелектуальний.

Невід’ємна частина «Бандерштату» – зустрічі із лідерами думок. Письменники, журналісти, музиканти, історики, міністри, політики, блоґери – щороку ми запрошуємо найцікавіших постатей, які творять наше майбутнє.

  1. Затишний.

На «Бандерштаті» ніхто не відчуває себе «не в своїй тарілці». Навіть якщо ви приїдете на фестиваль наодинці, то сумувати вам тут точно не дадуть. Плюс матимете хорошу нагоду відвідати комфортний, затишний і компактний Луцьк. Це – рідне місто «Бандерштату».

  1. Найчистіший.

Багатотисячна публіка «Бандерштату» ніколи не залишає за собою сміття. У цьому можна пересвідчитися, якщо подивитися на фан-зону біля сцени після виступів музикантів. Це ще раз підкреслює свідомість відвідувачів фестивалю.

  1. Бюджетний.

Не треба витрачати тисячі гривень на вітер, щоб відпочити на фестивалі. Кілька сотень гривень – вартість квитка на три дні «Бандерштату». Проживання у наметовому містечку у нас традиційно безкоштовне. На території фесту можна буде і харчуватися – у середньому на обід витратите 40-80 гривень.

  1. Символічний.

Невід’ємною складовою «Бандерштату» стали масові флешмоби за участі гостей фестивалю. З допомогою десятків відвідувачів було сформовано слова «Бандера», «УПА», «ПТН-ПНХ», «Перемога», «UA», «FREE».

  1.  Найтриваліший.

Тринадцятий за ліком «Бандерштат» 2019 року чекає на рекордну кількість відвідувачів. Це єдиний триденний музичний фестиваль в Україні, який безперервно відбувається впродовж стількох років. І далі примножує свою аудиторію кожного сезону.

Zaxidfest

Де: с. Родатичі (Чарівна долина), Львівська обл.

Коли: 16–18 серпня. 

Один з найочікуваніших оупен-ейрів цього літа подарує вам 3 дні неймовірного драйву і незабутніх вражень. Zaxidfest щороку збирає тисячі поціновувачів музики і відпочинку просто неба, для яких виступають топові зарубіжні і вітчизняні виконавці. Кожен зможе обрати собі щось до вподоби, адже під час заходу незалежно одна від одної працюватимуть одночасно 3 сцени – Інді, Головна та Рок. Оголошені учасники Zaxidfest 2019: Apocalyptica (FIN), You Me At Six (UK), Cradle of Filth (UK), Lacuna Coil (IT), Noize MC, Crossfaith (JPN), After the Burial (USA), Caspian (USA), Eyes Set To Kill (USA), Itchy (DEU)... 

«Всі автобани, повітряні коридори, польові стежки, лісові тропи, судноплавні річки і навіть карпатський блуд змовляться, і всі шляхи вестимуть не до Риму, а на ЗахідФест у с. Родатичі недалеко від Львова!

Музика на різний смак, неймовірна атмосфера, красива українська природа, привітні усміхнені люди та гарні спогади – це все Західфест!

Подаруємо вам багато позитивних вражень, кіловати музики та море емоцій!» – закликають організатори. 

Схід-рок

Де: м. Тростянець Сумської області. 

Коли: 10–11 серпня. 

Невелике містечко Тростянець у Сумській області недарма претендує на звання фестивальної столиці Східної України – тут все створено для крутого відпочинку. Тож у серпні до фортеці «Круглий двір» з`їдуться поціновувачі якісної музики на фестиваль «Схід-рок». 

Захід вперше пройшов у 2013 році і відтоді щорічно збирає меломанів. Окремої згадки заслуговує незвичайна локація «Круглий двір», фортеця XVIII століття. Будівля, яка формою нагадує амфітеатр, у стародавні часи використовували як сцену для циркових акторів, а зараз його акустика ідеально підходить для проведення музичних концертів. У програмі заходу уже заявлені такі виконавці: 5`NIZZA, Тараканы!, Тартак, Louna, Без обмежень, THE HEADLINES (Швеція), Flit (США/Україна), Пасть Крокодила та багато інших. 

У дендропарку «Нескучне» буде функціонувати безкоштовне наметове містечко, так що кожен зможе відпочити в оточенні чистої природи та свіжого повітря. Нагадаємо, що дітям до 6 років вхід на фестиваль безкоштовний!

Дев’ятий міжнародний органний фестиваль

Де: м. Львів, Будинок органної та камерної музики, вул. Бандери, 8. 

Коли: 14 липня – 18 серпня. 

Фестиваль проходить у Львівському органному залі з 14 липня до 18 серпня. Учасники заходу – такі відомі органісти як: Ула Кріґул (Естонія), Андлер Боріц (Хорватія), Міхал Шостак (Польща), Валерія Балаховська (Київ), Наталія Молдаван (Хмельницький), Петро Сухоцький (Луцьк), Станіслав Калінін (Харків), Євгенія Бельмас (Київ), Ольга Чундак (Ужгород). Також сольними концертами порадують солістки Органного залу Надія Величко та Олена Мацелюх.

У межах фестивалю відбудеться кілька львівських та всеукраїнських прем’єр. Окрім вечірніх виступів та ланч-концертів обідньої пори відбудеться нічний показ кіно під органні імпровізації Івана Остаповича у рамках Міжнародного кінофестивалю «Молодість». Заплановані не лише речиталі, але й цікаві дуети, наприклад органа зі скрипкою (Надія Величко та Петро Тітяєв).

Ольга Сідлецька

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up