Ірина Шинкарук: Ми готуємо новий формат «Пісенного Спасу»

Ірина Шинкарук: Ми готуємо новий формат «Пісенного Спасу»

Народна артистка України Ірина Шинкарук розповіла про цікавинки цьогорічного фестивалю «Пісенний Спас» у Житомирі.

Фестиваль «Пісенний Спас» започаткувала у 2015 році родина відомого барда, поета і педагога Володимира Шинкарука. Організатором і натхненником фестивалю є його дочка, відома співачка Ірина Шинкарук. Фестиваль традиційно припадає на вихідні, наближені до 19 серпня, – дня народження Володимира Шинкарука.

Головна ідея фестивалю «Пісенний Спас» – спадковість поколінь. Завдяки потужній творчій енергії та наставництву Володимира Шинкарука відбулося становлення багатьох творчих особистостей різних поколінь. І ця традиція знайшла продовження – минулого року у фестивалі активну участь брали двоє синів Ірини Шинкарук, Єгор та Віктор. Талісманом фестивалю була і двомісячна Катруся – у травні 2018 року Ірина втретє стала мамою, і донька тоді супроводжувала її на всіх підготовчих заходах фестивалю.

Відео дня

За п'ять років існування «Пісенний Спас» став мистецьким явищем національного рівня, а його учасники демонструють щоразу вищий професіоналізм.

На прохання нашого видання народна артистка України Ірина Шинкарук дала інтерв'ю щодо організації цьогорічного фестивалю.

Руслан Мороз: Як зараз проходить підготовка до фестивалю «Пісенний Спас»?

Ірина Шинкарук: Як кажуть, якщо ви завершили фестиваль та відпочили три дні, то ви вже запізнились на три дні. Так що в нас підготовка до наступного фестивалю почалася одразу після закінчення попереднього. Вже під час минулорічного фестивалю ми аналізували та продумували якісь моменти наперед. Цього року в нас п'ятий ювілейний фестиваль, і, звичайно, хочеться зробити щось нове, тому ми вирішили трошки змінити формат фестивалю. Як мінімум ми переносимо його з літнього театру в центр міста – на вулицю Михайлівську. Три дні, з 16 до 18 серпня, це п'ятниця, субота та неділя, триватимуть концерти за участю молодих виконавців, конкурсантів і зірок. Безпосередньо 18 серпня, в неділю, буде оголошення результатів конкурсу та відбудеться гала-концерт переможців і запрошених гостей фестивалю. 

Руслан Мороз: Які особливості фестивалю цього року, крім того, що він змінить локацію?

Ірина Шинкарук: Зміна локації несе за собою зміну формату. Одна справа – концерти в літньому театрі, інша – на відкритому майданчику у центрі міста. Фестивальне містечко – в нас завжди особливе та незвичайне. Ми готуємо багато цікавих фотозон і нових конкурсів для учасників фестивалю і для глядачів. Нам дуже цікаво, щоб в рамках фестивалю народжувалися нові творчі проекти. Тому будуть нові дуети та нові пісні. Очікується велика кількість артистів. Ведуться перемови щодо виступів з гуртами «Юркеш», «Скай», «Друга ріка», з Сашком Положинським («Тартак»), з «ВВ» та Олегом Скрипкою.

Руслан Мороз: Вам потрібна допомога від влади та волонтерів?

Ірина Шинкарук: Ми взагалі дуже тісно співпрацюємо з міською та обласною владою, нам виділяються кошти на проведення фестивалю і здійснюється організаційна підтримка. Щодо волонтерів, то, звичайно, їх багато не буває. Ми, як в минулі роки, розраховуємо на допомогу волонтерів. Ті волонтери, які до нас приходять, стають нашими друзями та членами родини «Пісенного Спасу». У нас є постійні волонтери, але ми завжди раді новим.

Руслан Мороз: Який бюджет фестивалю та в який спосіб він фінансується? Чи будуть залучені меценати та спонсори?

Ірина Шинкарук: Ми отримуємо фінансування від Міністерства молоді та спорту – 290 тисяч гривень, від міста – 300 тисяч, від області – 100 тисяч. Все інше – це кошти спонсорів та партнерів, а також наші власні кошти. 

Руслан Мороз: Чи планується пряма трансляція в Інтернеті та на телебаченні?

Ірина Шинкарук: Так, обов'язково! Планується пряма трансляція в Інтернеті, на каналі Житомир:UA, а також на каналі Культура. З Києва ми очікуємо на пересувну телевізійну станцію, за допомогою якої буде здійснюватися трансляція. 

Руслан Мороз: Ви плануєте свій виступ на фестивалі? Якщо так, то це будуть нові пісні або вже знайомі глядачу?

Ірина Шинкарук: Так, під час концерту я буду виконувати як нові, так і старі пісні, а також старі в новій обробці, ще буде два нових дуети. Цього року в мене ще й 25 років творчої діяльності. Я боюся щось заздалегідь загадувати, але планую відсвяткувати. Анонсувати зараз не буду. Може, ми повернемося до цього пізніше, але те, що це обов'язково відбудеться – це точно!

Руслан Мороз: Що б Ви хотіли побажати самій собі в найближчому майбутньому?

Ірина Шинкарук: Я би собі хотіла побажати здоров'я! Щоб на все вистачало сил, наснаги та гарних партнерів і спонсорів. Хотілось би більше можливостей для реалізації гарних ідей.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up