«Хитромудрий Їжачок» – прем’єра житомирських лялькарів. ФОТО, ВІДЕО

«Хитромудрий Їжачок» – прем’єра житомирських лялькарів. ФОТО, ВІДЕО

Житомирський академічний обласний театр ляльок, розташований у центрі міста, на вулиці Михайлівській, 7, знову порадував маленьких глядачів новою казочкою.

«Хитромудрий Їжачок» – прем’єра житомирських лялькарів за мотивами збірки казок Івана Франка «Коли ще звірі говорили» в постановці режисера Віктора Гущина. Ось що він розповів:  «Перші думки в мене про цю виставу з’явилися років п’ять тому. Постійно нагадував собі, що потрібно взятися за цю виставу. Наразі підібрав найкращий момент. Я зрозумів, що сам готовий до цієї вистави, а також мої друзі-колеги-актори. Їм вистачило терпіння зробити цю виставу, за що я їм дуже дякую. Велику роботу зробили саме вони». 

Руслан Прокопчук, актор: «Напевно, справжня прем’єра буде вистав через десять. Я так гадаю. Мені сподобалося сьогодні, дуже хвилююче було працювати. Для мене така роль трохи незвична. Тому, як кажуть, було цікаво в ній копирсатися. Взагалі актор повинен завжди над своєю роллю працювати, тому мені буде ще цікавіше в майбутньому попрацювати над нею».

Відео дня

Дарина Гущина, актриса: «Мені дуже сподобалася вистава. Вона легка, весела. Сьогодні реакція дітей на цю виставу довела це, чим нас всіх порадувала, ще більше підбадьорила. З режисером також було легко працювати. З акторами також. Мої колеги – це мої друзі, і завжди ми допомагаємо один одному на сцені. Вони завжди підтримують. На мою думку, ми всі в команді впоралися, підтвердженням тому були оплески і усмішки дитячі. Це для нас – найголовніший подарунок»

Олег Яценко, актор: «Кожна нова вистава – це як народження нової дитини. Кожну дитину потрібно виховувати, допомагати її розвиватися, ростити та любити. Я гадаю, що це – лише початок і ця вистава буде ще краще й краще і буде жити дуже довге і щасливе життя». 

Віктор Гущин, режисер: «Автором п’єси є заслужений артист України Олександр Кузьмин. Вірші взяті зі збірки казок Івана Франка "Коли ще звірі говорили", а музику написав наш композитор Олексій Кривошєя. З ним дуже зручно працювати, тому що я тільки приніс йому тексти пісень, а на наступний день він вже показав майже готову композицію – сам настрій вистави. Я погодився, що ми будемо працювати саме в такому напрямку». 

Довідково

Як засвідчують архівні документи 1934-1935 років, при обласному пересувному драматичному театрі Київської області, до якої тоді входила значна частина Житомирщини, був створений ляльковий театр під керівництвом видатної актриси Зої Пігулович. Поступово сформувався повноцінний творчий колектив театру.

Протягом багатьох років заклад очолювали директори Олександр Федорович Фомін (1951 – 1956 рр.), Михайло Романович Коряко (1956 – 1975 рр.), Петро Антонович Канарський (1975 – 1979 рр.), Леонід Іванович Данчук (1979 – 1981 рр.), Степан Павлович Давидюк (1981–1984 рр.), Володимир Гнатович Бондарчук (1984 – 1996 рр.), Віталій Дмитрович Стрельцов (1996 – 2011 рр.). Кожен з них залишив свій добрий слід в історії театру. Своєю професійною діяльністю вони сприяли розвитку і згуртованості колективу в дружню сім‘ю, допомагали акторам стати яскравими творчими особистостями.

З грудня 2011 року очолив Житомирський академічний обласний театр ляльок Сергій Леонідович Мисечко – митець нової формації, аналітик, реформатор за духом, оптиміст за характером, професійний музикант-композитор, прекрасний організатор, що генерує нові ідеї та методи роботи. Його творчий потенціал, вміння знаходити й об‘єднувати талановитих людей стали поштовхом для удосконалення форм та методів роботи з глядачем й оновлення напрямків роботи театру на сучасному етапі.

На думку Сергія Мисечка, головними завданнями на найближчий час мають бути створення таких напрямків роботи, як сімейне дозвілля, де б функціонували дитячі образотворчі програми, проводились майстер-класи для маленьких художників та акторів, а також фестивалі із залученням зарубіжних театрів ляльок.

Житомирський академічний обласний театр ляльок є одним із центрів духовного та культурного розвитку підростаючого покоління нашої області.

Руслан Мороз

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up