Фестивалі вина, фільмів та української культури: на які фестивалі можна поїхати цьогоріч у листопаді

Фестивалі вина, фільмів та української культури: на які фестивалі можна поїхати цьогоріч у листопаді

Для вас ми зібрали найбільші і найцікавіші безкоштовні українські фестивалі, що відбудуться цього листопада.

Незважаючи на «червону» зону та карантинні обмеження, у деяких містах України пройдуть заплановані заздалегідь фестивалі, деякі – у форматі онлайн. Відвідуючи будь-які заходи, давайте не забувати про ковідні обмеження: маски, відстань та сертифікати вакцинації. 

Також перед тим, як планувати поїздку на фестиваль, перевірте, чи актуальна інформація про формат його проведення: якщо область ввійде у «червону» зону, захід можуть перенести, скасувати або змінити формат на онлайн.

Фестиваль молодого вина

Відео дня

Кращі винороби Закарпаття зберуться в Ужгороді 12-14 листопада. Саме у ці дні в обласному центрі пройде фестиваль молодого вина «Закарпатське божоле-2021».

Відкриття фесту відбудеться ввечері 12 листопада. З центру міста урочиста костюмована хода перейде до місця проведення фестивалю вина – історико-культурного комплексу «Совине гніздо».

На гостей чекають безкоштовні екскурсії та додаткові атракції, представлення страв закарпатської кухні, фудкорт, що проходитимуть у сквері навпроти місця проведення фестивалю вина у «Совиному гнізді». Традиційно на фестивалі очікуються не лише молоде божоле, але й м’ясні вироби, сири, сувеніри.

Поки що немає впевненості, що фестиваль точно відбудеться, адже з початку осені кількість хворих на коронавірус неухильно зростає.

Фестиваль фільмів у Кам'янці-Подільському

Цьогоріч на фестивалі «Бруківка» у Кам'янці-Подільському покажуть 79 кінострічок.

П’ятий міжнародний кінофестиваль «Бруківка» відбудеться з 15 по 20 листопада у Кам'янці-Подільському. Цього року на глядачів та журі чекає дуже потужна конкурсна програма із 79 стрічок з понад 17 країн світу. Про це повідомили організатори фестивалю на офіційній сторінці.

Основний фокус програми традиційно – українське незалежне короткометражне кіно та фільми у жанрі кіберпанк, постапокаліпсис, жахи, наукова фантастика та фентезі. 

У національній секції ігрового короткого метру представлено 30 фільмів, що символізують 30-річчя незалежності України. В інших секціях – по 11 фільмів. У жанрі українська документалістика буде показано 5 стрічок, які символізують 5-річчя кінофестивалю.

Також на глядачів очікує позаконкурсна програма із секції «Кам’янець-Подільська панорама» та спеціальні скринінги архівних фільмів та документальних фільмів спецпроєктів від НАБУ та медіапроєкту «Слідство. Інфо».

Судити конкурсні фільми будуть продюсер, кіно-менеджер Сергій Зленко, арт-оглядачка Лєна Чиченіна, режисер та продюсер Устин Данчук, режисер, продюсер та актор Сергій Пудич. Інших членів журі та поважних гостей оголосять згодом, ближче до дати проведення фесту. Другий рік поспіль програмним координатором фестивалю є Денис Буданов – кінокритик, кінознавець, член Спілки кінокритиків України та Української кіноакадеміїї, який займався відбором та формуванням конкурсних програм.

Для поціновувачів хороших фільмів саме те, що потрібно.

Український фестиваль у ПАР

Українська асоціація у Південно-Африканській Республіці запросила всіх охочих долучитися до V Українського фестивалю у ПАР, який відбудеться онлайн 13 листопада.

Переваги цього фестивалю в тому, що його можна відвідати, не виходячи з власного дому.

«V Український онлайн-фестиваль у ПАР – це віртуальний міст між Україною і ПАР, можливість показати таланти, поділитися вмінням та знанням у різних сферах, а також виступити партнером чи спонсором заходу та довести, що українці – успішні підприємці, які допомагають зберігати та поширювати рідну культуру», – говорять організатори про фестиваль.

Час проведення: 13 листопада з 14:00 до 18:00. 

Програма (теми):

Також організатори готові до співпраці з партнерами та спонсорами, які бажають розмістити інформацію про свої організації, товари чи послуги, або допомогти здійснити мрії іншим.

«Давайте покажемо усім південноафриканцям та глядачам інших країн красу, гумор, таланти українців», – закликали організатори.

Українська асоціація у ПАР також нагадала, що торішній онлайн-фестиваль об’єднав понад 4 тис. глядачів з різних країн світу.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up