До Дня улюбленого міста: у Житомирі презентували персональну виставку Артура Хачатряна

До Дня улюбленого міста: у Житомирі презентували персональну виставку Артура Хачатряна

Розкриття спільного між Житомиром та Венецією, свято музики та живопису, приємний подарунок житомирянам «До Дня улюбленого міста». В такій атмосфері 6 вересня в стінах Дому Української культури  відбулося відкриття виставки вірменського художника Артура Хачатряна.

 

Творець яскравих олійних пейзажів, натюрмортів та архітектурних принад Житомира та Житомирщини представив  полотна, створені протягом 2016-2017 років. Картини написані в фірмовому стилі на полотні олією.

На відкриття завітали керуюча справами виконавчого комітету Житомирської міської ради Ольга Пашко, начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко, друзі, художники та митці, журналісти та житомиряни.

«У виставці представлені надзвичайно теплі і чудові картини, які викликають захоплення нашими прекрасними видами. Найбільш захоплюючим є те, що це малює художник, який не є уродженцем нашого міста, але так витончено передає всі його особливості», - зазначила на відкритті виставки Ольга Пашко, а також відзначила Артура Хачатряна Подякою виконавчого комітету за значний внесок у розвиток культури та мистецтва міста.

Відео дня

Гості виставки знаходять сюжетні паралелі між Житомиром та європейськими містами.

«Художник у своїх роботах, за допомогою пензлів і полотна, показує справжній Житомир, душу міста. А також проводить паралелі між нашим містом та Європою. Та ж картина «Венеція» вражає і співставляються наші візитівки – «Водонапірна вежа», храми, архітектура. Це, напевно, і є творче європейське вікно, яскраво представлене в картинах експозиції. Можливо, комусь це здається фантастикою, але колись твори Жуля Верна вважали чимось неможливим, та  крізь призму часу недовіра розвіялась. Артур – це наш Жуль Верн з Житомира, проте він показує і передає душевність Житомира як міста європейського», -  поділилась враженнями Ніна Рябенко.

Артур Хачатрян присвятив виставку 1133-літтю Житомира, тому назва «До Дня улюбленого міста» не стала випадковою та відображає його щирі почуття до міста!

«Я вдячний долі, що моє знайомство з Житомиром переросло в істинно дружню та плідну роботу тут. Хочу подякувати Житомирській міській раді, управлінню культури, усім, хто завітав у ці стіни. Житомир став для мене рідним і теплим містом, в якому приємно творити. Цією виставкою я хочу висловити найщиріші побажання Житомиру – улюбленому місту!», - розповів Артур Хачатрян.

В знак гостинності художник подарував свою роботу Дому української культури. Директор Наталія Валуєва відзначила, що картина обов’язково займе почесне місце.

Гурт «Ретро21» доповним атмосферу офіційного відкриття заходу авторськими мотивами.

Виставка «До Дня улюбленого міста» буде тривати протягом місяця в Домі української культури за адресою вулиця Велика Бердичівська, 61.

Довідково:

  • Артур Хачатрян народився в 1981 році в м.Єреван, Вірменія.
  • У 2002 році Хачатрян А.Г. переїхав на постійне проживання в АР Крим.
  • У 2004 році прийнято в Сімферопольську міську асоціацію вірменських художників.
  • У 2009 році закінчив Кримський гуманітарний університет, факультет образотворчого мистецтва.
  • У 2012 році закінчив Львівський Національний університет ім. Івана Франка, юридичний факультет.
  • У 2013 році закінчив Луганський Національний університет ім.Тараса Шевченка, факультет психології.
  • У 2016 році вступив до Житомирського інституту культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, факультет дизайну.
  • Артур Хачатрян відзначений подякою Управління культури Житомирської міської ради за участь в Міжрегіональному пленері «Житомирська палітра» 2016 року.
  • В 2016 році в рамках відзначення Міжнародного дня студента нагороджено Дипломом Житомирської міської ради як «Кращий науковець ВНЗ».
  • У грудні 2016 року з нагоди 160-річниці освячення Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира Артур Хачатрян подарував однойменну картину собору. Робота розміщена в духовній дитячій недільній школі.
  • У лютому 2017 року Артур Хачатрян передав свою роботу під назвою “Мрія” єдиному в Україні Музею Б. Лятошинського. Готував цю роботу спеціально для участі в Міжрегіональному науковому та культурному проекті "Митець – Культура – Виміри часу", за що його нагороджено Сертифікатом житомирської музичної школи №1 імені Бориса Лятошинського
  • У липні 2017 року на другому поверсі Житомирської міської ради відкрилась персональна виставка художника «Житомир європейський».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up