День матері: як оригінально привітати маму

День матері: як оригінально привітати маму

Вдячність мамі варто виявляти щодня, проте є одна особлива дата, коли кожен повинен привітати свою рідненьку, – День матері.

День матері в Україні традиційно святкують у другу неділю травня. Так ведеться ще з 1999 року, після відповідного указу президента. Цьогоріч свято припало на 9 травня; щоправда, у світі відзначають День матері 13 травня.

Журналісти газети «20 хвилин» поміркували та зібрали для вас варіанти класичних та оригінальних подарунків, які точно порадують близьку для вас людину.

  • <

    Відео дня
    /li>

Почати варто з найпростішого способу, який при тому подобається всім жінкам. Букет улюблених квітів із привітальними словами сподобається кожній мамі. Краще, звісно, дарувати квіти у вазоні, адже вони набагато довше проживуть і ще не раз будуть нагадувати вашу любов.

Якщо квіти – це надто просто, можна подарувати мамі дерево. Ні, не саджанець. Ми про іменне дерево, яке може прожити сотні років і приносити користь людям навколо, адже воно збагачує повітря киснем. Якщо ж не хочете десь, невідомо де, садити іменне, можете те саме зробити на маминому подвір’ї. Повірте, вона не забуде такого подарунка. А щовесни деревце буде тішити око своїм цвітінням.

Якщо ж ваша матуся живе далеко, не зайвим буде 9 травня – у День матері в Україні – скористатися послугами доставки квітів. Рекомендуємо про це подумати завчасно, адже на такі свята у кур’єрів графік попередньо розписаний.

 Згадайте, як ви такі робили у школі на різні свята. Звісно, таку можна і купити, можливо, вона буде навіть гарнішою, але в ній не буде душі. Тож не полінуйтесь і незалежно від віку зробіть власну листівку.

Зараз існує багато методів. Все, що потрібно, – матеріал та покрокова інструкція в Google: «Як зробити листівку». Можна, наприклад, використати техніку квілінг або ж зробити малюнок до Дня матері. Також можна поєднати два варіанти в одному і зробити листівку з живими квітами.

Тут, як і з листівкою, варто задуматися, чи зможете ви їх зробити самостійно і чи є на це час. Якщо ж ні – зараз є дуже багато магазинів та інтернет-сайтів, де можна знайти абсолютно дивовижні речі. На замовлення вам вирізьблять маленькі дерев’яні фігурки вашої сім’ї або ж намалюють портрет.

А ви знали, що похід у спа-салон можна подарувати жінці незалежно від її віку? Так, мами завжди проводять час у клопотаннях про всіх навколо: дітей, онуків, чоловіка… Вони зазвичай не показують, як їм іноді хочеться просто відпочити і витратити час на себе. Але ж якою мама буде щасливою, якщо разом із привітаннями ви їй подаруєте сертифікат на спа-послуги. Якщо чесно, то не обов’язково в салон, можна на якийсь цікавий майстер-клас.

Також ви можете придбати сертифікати на:

• різні майстер-класи;

• похід у салон краси;

• стрибки з парашутом та інший екстрим (якщо ваша матуся ще та «запальничка»).

Зараз багато фотографів продають сертифікати на фотосесії, тому можна знайти для себе оптимальний варіант і зробити своїй рідненькій сюрприз на День матері. Це може бути як індивідуальна фотосесія, так і сімейна. Крім того, можна зробити подвійний подарунок і купити ще гарну сукню для цієї фотосесії.

Сьогодні можна знайти абсолютно дивовижні чашечки, тарілочки і цілі сервізи ручної роботи, які доповнять будь-який кухонний інтер’єр. Для шанувальників класики можна підібрати кавовий набір із вишуканими чашками з фігурними ручками і ажурними блюдцями. 

Обов’язково врахуй, в яких тонах оздоблена кухня у мами, і спробуй підібрати посуд, який буде гармонійно поєднуватися з цими кольорами.

Ще один простий і перевірений спосіб, як привітати маму на День матері: зробіть їй сніданок у ліжко, прикрасьте кімнату кульками, звільніть її від хатньої роботи. Подаруйте вихідний день! Просто тіште її своїми компліментами і посмішками. Обніміть її міцно і скажіть: «Мамо, я дякую тобі!».

І, напевно, найголовніше: не обмежуйтесь тільки одним днем у році. День матері, як і 8 Березня, – лише привід для ще одного привітання. А любити та тішити матусю бажано щодня.

Марія Кравчук

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up