9 листопада відбудеться концерт сучасного оркестру міста Житомир «Music LAB»

9 листопада відбудеться концерт сучасного оркестру міста Житомир «Music LAB»

Завтра, 9 листопада 2023 року у приміщенні Житомирського драматичного театру імені Івана Кочерги відбудеться концерт сучасного оркестру міста Житомир «Music LAB».

У виконанні оркестру під керівництвом диригента Владислава Капустіна прозвучать всесвітньовідомі хіти, які «перетягнуть» кожного глядача на нову хвилю позивних, шалених емоцій та музичних переживань. 

Величний звук струнних та благородні звуки духових інструментів, мелодійність клавішних і ритмічні удари барабанів – все це створить атмосферу величі та магії. А підсилить неймовірну гру нова сучасна програма, яка була представлена вперше в нашому місті. 

Відео дня

Наше видання відвідало репетицію оркестру «Music LAB» та отримало невеличкий коментар від диригента Владислава Капустіна.

Яка тематика творів, яку виконує Ваш оркестр?

Я диригентом у цьому оркестру працюю з березня 2023 року. З’явилася нова назва оркестру «Music LAB», тобто музична лабораторія. Колектив новий, багато прийшло музикантів, які мають величезний досвід роботи. Всі музиканти мають високу кваліфікацію. 

Зараз саме назва оркестру «Music LAB» визначає жанрові напрямки творів, які будуть виконуватися. 

До концерту в приміщенні Житомирського драматичного театру імені Івана Кочерги ми підготували зовсім нову програму. Будуть звучати світові хіти, джаз-хіти, саунд-теки з відомих фільмів. 

Був період, коли зацікавленість культурними заходами буда досить низькою. Але зараз на всіх концертах, навіть класичної музики місць вільний майже немає. На вашу думку, що спонукає людей повернутися до культури?

Мені здається, що все це пов’язано з повномасштабною війною. Людям потрібно звідкись черпати енергію. Тому культура, та музика зокрема, з виховної місії переходить до терапевтичної. Вона виконує роль психотерапевта. І тенденція зараз до моральної підтримки. Люди повинні прагнути до культури, адже це може в буквальному сенсі врятувати життя.

Запрошуємо 9 листопада 2023 року на концерт сучасного оркестру міста Житомир «Music LAB», який відбудеться у приміщенні Житомирського драматичного театру імені Івана Кочерги о 18:00.

Коментарі

keyboard_arrow_up