5 книг про війну росії з Україною

5 книг про війну росії з Україною

Книги допоможуть краще зрозуміти початок війни з рф. А також шлях, який проходять військові, волонтери та українці, які 9 рік живуть у війні. 

20 хвилин радить почитати:

▪️ «Точка нуль», Артем Чех
Книжка вийшла у 2017. У ній осмислення досвіду, який Артем, чоловік, батько та людина без будь-якого військового минулого, отримав на війні. Артем і зараз у лавах ЗСУ захищає Україну.

▪️«Доця», Тамара Горіха Зерня
Події розгортаються у 2014 на Донбасі. Описується життя героїні, яка через війну втрачає все, але відшукує новий сенс, ставши волонтеркою. Прототип героїні – дівчина, на ім’я Наталя, з якою Горіха Зерня познайомилася під час роботи в зоні АТО.

Відео дня

▪️ «Сліди на дорозі», Валерій Ананьєв
Жорсткий і правдивий опис досвіду автора, який захищав Україну з 2014 року. Допомагає зрозуміти, що відбувалося на сході країни у той час 2014 року. Валерій знову повернувся до ЗСУ і вже три місяці захищає Україну.

▪️«Смерть лева Сесіла мала сенс», Олена Стяжкіна
Книга про початок війни росії з Україною. У ній історії людського життя до війни та їхнє перевтілення під час війни. Стоматолог стає воєнним хірургом, цап — сапером-собакою, продавчиня косметики перетворюється на інструктора зі снайперської стрільби...

▪️ «Інтернат», Сергій Жадан
Книгу називають однією з кращих на сьогодні про війну з рф. Вона добре пояснює, що кожен вчинок має наслідок. Байдужість до війни та майбутнього країни, «моя хата скраю» — теж вчинок. За який доведеться розплачуватись всім.

Коментарі

keyboard_arrow_up