18 січня не пропустіть Міжнародний флешмоб "Селфі в музеї"

18 січня не пропустіть Міжнародний флешмоб "Селфі в музеї"

Житомирський краєзнавчий музей вчетверте візьме участь у Міжнародному флешмобі «День селфі в музеї» і запрошує жителів та гостей міста долучитися до акції.

Повідомляє Житомирська обласна рада:

«Це уже традиційний флешмоб, коли відвідувачі музею завантажують в інтернет свої фотографії на фоні експонатів. Наш музей долучається до акції вже четвертий рік поспіль. У такий спосіб намагаємось зацікавити молодь, аби для них ходити в музей стало трендом, аби зробити фото з музею було так само модно, як зробити фото з нової кав’ярні. Спершу знімки викладали хіба що самі музейники, а тепер уже відвідувачі йдуть зі знанням справи і, навіть, з власним «реквізитом». Цього року ми вирішили провести акцію під гаслом «Краєзнавчому музею 155 років, а у тебе й досі немає селфі з експонатом?!». Тож є прекрасна нагода зробити фото у ювілейну дату і більше дізнатися про наш музей, який є найстарішим музейним закладом України», - розповів директор музею Роман Насонов.  

Аби долучитися до флешмобу, потрібно 18 січня з 10:00 до 17:15 завітати у краєзнавчий музей або в одну з філій, безкоштовно зробити селфі з улюбленим експонатом, розмістити фото на сторінці у facebook чи twitter, додавши теги #MuseumSelfie #kraeznavchiyztmuseum. Але треба пам’ятати, що при фотозйомці забороняється використовувати спалах, адже це шкодить музейним раритетам.

Відео дня

Авторів найоригінальніших фото оголосять 23 січня. Їх чекатимуть подарунки.

Варто зазначити, що Міжнародний день селфі у музеях  – традиційна акція, що відбувається щороку по всьому світі у середині січня. Відзначати день музейного селфі запропонував Європейський колектив музейних працівників Culture Themes у 2014 році задля підтримки та популяризації музеїв.

Довідково. Житомирський обласний краєзнавчий музей - один із найстаріших музейних закладів України, був заснований у другій половині ХІХ ст. Започаткувала музейне зібрання у 1865 році невелика колекція мінералів, яка швидко зростала зусиллями вчених, краєзнавців і колекціонерів та зберігалася й експонувалася у публічній бібліотеці до 1911 року. Нині музей зберігає понад 150 тис. пам’яток природи, історії та культури краю.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up