Одеські уроки реформування транспорту

Одеські уроки реформування транспорту

Отримані від ЄБРР кошти дозволили Одесі оновити міський тролейбуйсний парк. Проте залучити європейські кошти це лише частина передумов. Якісні зміни в містах неможливі без сучасних технологій та європейських методик в управлінні

На підїзді до комунального депо в Одесі спочатку не очікуєш нічого особливо. Все як в більшості міст – бокси, в оточенні тролейбусних ліній трамвайних колій.  Перед будівлею декілька трамваїв радянського зразка, очікуючих на капітельних ремонт. Учасників прес-туру з усієї України зустрічає керівник підприємства.

  • Ось на такому транспорті 30-40 річної давності ще донедавна нам доводись працювати. Все змінилося з появою можливості капітального ремонту, - розповідає директор КП «Одесаелектротранс» Дмитро Жеман.

Упродовж останніх декілька років власними силами підпримство стало відновлювати рухомий склад. На переконання керівника КП «Одесміськелектротранс» відсутні додаткові переваги з’явилися з започаткуванням тісної співпраці з доступом до європейського фінансування.

«Отримання кредиту на вигідних умовах дало підприємству можливість направити власні кошти та кошти міського бюджету на модернізацію рухомого складу. За останні три роки ми змогли зібрати силами працівників наших вагоноремонтних майстерень 17 вагонів. Створили на базі тролейбусу Skoda перший одеський електробус і значно покращити інфраструктуру вагоноремонтних майстерень. Тобто це комплексний підхід, який дозволяє проводити системні покращення тут і зараз», - зауважив він.

Відео дня

На сьогоднішній день можна вважати місто Одесу одним з лідерів по реалізації проектів Європейського союзу з підтримки розвитку електричного транспорту. Коли на міському рівні було прийнято рішення щодо участі у цьому проекті, дехто не вірив в перспективність цього співробітнитства.

  • Законодавство в Україні орієнтоване на реалізацію проектів протягом бюджетного року. Тобто за 12 місяців треба підписати угоди, провести конкурсні процедури, здійснити фінансові процеси та отримати результат, - розповів директор департаменту економічного розвитку Одеської міської ради Сергій Тетюхін. - Європейські проекти потребують більшого часу на реалізацію, проте гарантують стовідсотковий результат, і ми в цьому пересвідчилися.

З отриманням  коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку на вулиці міста щоденно стали виходити закуплені 47 сучасних білоруських тролейбусів «БКМ-321».

  • Закупівля нового рухомого складу забезпечує збільшення виходу транспорту на лінії: це те, чого ніяк не можливо досягнути шляхом модернізації, - переконує Дмитро Жеман.

Реалізувавши кредитну угоду на придбання тролейбусів, Одеса наразі бере участь у черговому проекті Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. За кошти, які місто запозичує на вкрай вигідних умовах, на першому етапі будуть придбані 37 сучасних трамваїв, в тому числі, 16 багатосекційних; наступні етапи запозичення дозволять оновити рейкове господарство та тягові підстанції.

-  Все це дозволить нам реалізувати проект, про який говорять 25-30 років і який за часи свого існування мав дуже різні назви, навіть такі фантастичні, як «одеське метро». Ми маємо на увазі трамвайну трасу «Північ-Південь», зєднуючи густонаселені мікрорайони міста. Саме допомога Євросоюзу допомагає нам здійснювати подібні глобальні проекти, про які п=раніше можгна було илеш мріяти - заявив Сергій Тетюхін.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up