Весілля починається з пишноти весільного плаття

Весілля починається з пишноти весільного плаття

З дитячих років мрії про казкового принца, неземне кохання і розкіш урочистостей, пов'язаних з одруженням, присутні у мріях кожної дівчинки.

І ось коли момент реальності цих мрій настає, тут вже красуням, які подорослішали, необхідно вибирати весільні сукні і скрупульозно підходити до свого зовнішнього вигляду, який, перш за все, оцінюватимуть допитливі погляди запрошених. Про це ми ведемо розмову зі співвласницею весільного салону «Панна» Ольгою Трифоновою.

Руслан Мороз: Абсолютно традиційне наше перше запитання: як вам спало на думку зайнятися весільним бізнесом?

Відео дня

Ольга Трифонова: Справа в тому, що все це починала наша мама – Людмила Василівна Нонік. Це було дуже багато років тому, в епоху дев'яностих, коли мама, маючи трьох дочок, не знала, чим можна займатися, щоб заробити гроші для сім'ї. І прийшло рішення займатися такою красивою справою, як пошиття весільних суконь. Причому це, дійсно, був пошив, а не купи-продай. І я, будучи підлітком, дивилася, як вона привертає до себе людей, як шиє сукні, спілкується з нареченими, дарує їм свято, частинку щастя, тому що нареченій особливо важливо бути в дуже гарній сукні, відчувати себе королевою на своєму святі. І я зрозуміла, що теж хочу цим займатися. Вищої освіти у мене немає, але я закінчила училище, в якому я навчилася шити і вишивати. Для старту цього було достатньо. А в основному мене вчила мама, і вже з шістнадцяти років я допомагала їй повністю. Коли мамі стало важко працювати, у неї розвинулася хвороба, я взяла на себе керівництво салоном, і разом з сестрою, яка зараз в декреті – в неї третя дитина, ми самі придумуємо і шиємо різні сукні. Але я більше займаюся весільними сукнями. Коли нашої мами не стало, ми повністю взяли керівництво салоном на себе і, сподіваюся, вдало ним керуємо. Про це свідчать різні нагороди, перемога в «Народному бренді» вже дев'ять разів поспіль. Нас вибирають, нас цінують, і це дуже приємно! Сподіваюся, що ми – найкращий салон не тільки в місті, а й області. До нас приїжджають замовляти сукні з-за кордону. Наші дівчатка, які живуть за кордоном і пошили у нас сукні, рекомендують нас своїм подругам. Нам дуже приємно, що наші сукні користуються попитом в інших країнах.

Руслан Мороз: Ви самі розробляєте моделі?

Ольга Трифонова: Так! Наш салон цим і відрізняється, що ми не займаємося купівлею-продажем готового одягу. Ми самі розробляємо моделі, робимо вишивку, самі шиємо. Наші сукні не повторюються. Щоразу це абсолютно новий дизайн. Кожна сукня існує тільки в одиничному екземплярі.

Руслан Мороз: Як ставиться ваша сім'я до вашої роботи?

Ольга Трифонова: У мене доросла дочка, їй 24 роки. Їй подобається наша робота, але не знаю, чи буде вона йти моїм шляхом. А ось діти моєї сестри – можливо! Вони ще маленькі, але видно, що це їм дуже подобається, у них є задатки.

Руслан Мороз: У вас є помічники в роботі?

Ольга Трифонова: Ми все шиємо самі. Це наша ручна робота. Єдина допомога в цьому – дівчата-продавці, які можу проконсультувати відвідувачів, коли ми зайняті виготовленням суконь. Звичайно, дуже складно самим і шити, і спілкуватися з замовниками.

Руслан Мороз: Скільки часу займає виготовлення сукні і як заздалегідь треба замовляти?

Ольга Трифонова: Приблизно замовляють за півтора-два місяці до весілля. Це найоптимальніший термін. Але ми можемо пошити і за три дні, якщо робота дуже термінова. Ми ні від кого не залежимо. У нас повний цикл виробництва.

Руслан Мороз: Крім того, що ви шиєте, чим ви ще займаєтеся? Не весь же час ви проводите за роботою?

Ольга Трифонова: Ой, за роботою – практично весь час! Але якщо все ж є вільний час, то люблю їздити на море, в гори. Два рази на рік у невеликій відпустці я завжди намагаюся змінити обстановку. Потрібно відпочивати і заряджатися енергією, щоб знову дарувати радість. Коли ти бачиш щасливі очі наречених-замовниць, коли вони йдуть від тебе в чудовому настрої, то це того варто. Але щоб працювати в такому режимі, потрібно прикладати багато старання. Це – важка праця, вдячна, з витратою нервів праця.

Руслан Мороз: Як зараз у зв'язку зі складною економічною ситуацією в нашій країні йде розвиток вашого бізнесу?

Ольга Трифонова: Все ж весільна сукня – це розкіш. Багато дівчаток, на жаль, зараз намагаються вийти заміж у простих блузках і спідницях, коротенькій сукенці і не витрачати грошей на велику, красиву весільну сукню. Вони хотіли б, але фінансово не виходить. Тому зараз не найкращі часи у весільному бізнесі.

Руслан Мороз: Ваші побажання тим, хто хоче зараз почати займатися бізнесом. Необов'язково весільним.

Ольга Трифонова: Починати треба з ідеї. Треба правильно все продумати і не дивитися відразу тільки на прибуток. Крім того, можу твердо сказати, що в будь-якому бізнесі треба бути чесним. Якщо ти будеш чесним і працювати, а не чекати, коли за тебе це зробить інший, то все вийде.

Руслан Мороз

Коментарі (2)
  • Ірина Черняк

    Ви найкращі були і будете. Творчого натхнення.
  • Ира Дедковская

    Самый лучший салон!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up