Ігор Забродський: Це диво – власними руками створити з металу мрію

Ігор Забродський: Це диво – власними руками створити з металу мрію

Компанія «Коваль Полісся» – лідер у виготовленні кованих виробів на Житомирщині.

У колективі компанії працюють кращі фахівці, які успішно втілюють в металі найнезвичайніші фантазії клієнтів. Постійний експеримент, пошук чогось нового спонукають до створення справжніх шедеврів, і замовників завжди привертають оригінальність і незвичайність. Майстри свято шанують традиції, що передаються з покоління в покоління кращими ковалями. Не залишаються без уваги і всі нововведення ковальської справи, які фахівці компанії успішно застосовують на практиці. Саме цей симбіоз дозволяє досягнути чудових результатів в обробці металу і високій якості продукції.

Про шлях до успіху ведемо розмову з керівником компанії «Коваль Полісся» Ігорем Забродським.

Відео дня

Руслан Мороз: Можливо, банально, але як взагалі Вам прийшла ідея займатися ковальством?

Ігор Забродський: Любов до ковальства прищеплювалася з дитинства. Я бачив ковальську справу в тих селах, де працювали ковалі, і ті витвори мистецтва, які вони створювали з металу, просто вражали мене, підлітка, й відкладали свій відбиток в пам'яті. З часом прийшов такий момент, коли в мене з'явилася можливість розпочати займатися такою справою. Я не задумуючись прийняв рішення, тому що це мені до вподоби: ця справа не монотонна, щодня щось нове, і ніколи ти не знаєш, що завтра будеш виготовляти і що забажають твої замовники. Це зацікавлює мене як людину, яка займається ковальською справою.

Руслан Мороз: Ви з самого початку займалися ковальством, чи було у Вашому житті щось інше?

Ігор Забродський: Після закінчення школи мені дуже імпонувала така професія, як юриспруденція. Я отримав вищу юридичну освіту і певний час працював як практикуючий юрист. Але пройшов час, і я повернувся до своїх джерел. Завжди настає мить, коли та справа, яка тобі до душі, перемагає й змінює правила гри життя. Тому і в мене прийшов час, коли я прийняв рішення займатися тим, що мені до душі.

Руслан Мороз: Як розпочався Ваш шлях як приватного підприємця?

Ігор Забродський: Взагалі розпочинали з того, що робили певні вироби з металу для дому, для друзів, для знайомих в якості подарунка. Через певний час я зрозумів, що це захоплення може нести не тільки радість і задоволення для мене, але ще й стати додатковим джерелом прибутку. З того моменту я розпочав свій шлях коваля, зареєструвався як приватний підприємець, знайшов людей, які можуть допомагати мені, і маленькими кроками ми разом дійшли до того, що зараз виробляємо будь-яку продукцію, яка тільки спаде на думку замовникам.

Руслан Мороз: Але зараз у Вас є громадська організація «Коваль Полісся». Чому виникла потреба в ній?

Ігор Забродський: Так, на певному етапі нашого розвитку виникла така ідея разом з моїми колегами, які також працюють в напрямку ковальства та створення кованих виробів, об'єднати нас всіх в єдине ціле для того, щоб ми могли створювати якісь проекти не тільки як приватні підприємці, але й в масштабі міста. Ми спілкуємось, ми ділимося досвідом, допомагаємо один одному в певних якихось професійних питаннях. Це нас об'єднує і дає додаткову можливість для розвитку. Тому й виникла така громадська організація «Коваль Полісся».

Руслан Мороз: Як ставиться Ваша родина до Вашого заняття ковальством?

Ігор Забродський: У моєму життя найголовніше – це сім'я. На другому місці –моя улюблена справа. Сім'я надихає на створення нових проектів, вона живе моєю справою та завжди мене підтримує.

Руслан Мороз: Останнім часом в яких заходах Ви брали участь? Були якісь виставки?

Ігор Забродський: Ми беремо участь в багатьох проектах не тільки в Житомирі, а й по всій Україні. Були виставки та ковальські зібрання, наприклад, у Новограді-Волинському, у Львові, інших містах. Ми ділимося досвідом з ковалями з інших областей. Недавно розроблювали проект «Підкова місту Житомиру». Ми подарували цей виріб місту, він знаходиться зараз в парку «Крошенський». Тобто ми намагаємось працювати не тільки в своєму осередку, а й виходити на рівень міста, області й України.

Руслан Мороз: Взагалі умови, які склалися в фінансовому плані в державі, як відображаються на Вашій діяльності підприємця?

Ігор Забродський: Всі зміни, які відбуваються в державі, відображаються на громадянах цієї держави. Особливо коли ці зміни стосуються фінансового стану. Коливання курсу валют, коливання цін відображається першочергово на попиту до наших виробів. Оскільки наші вироби – це статусні речи, предмети розкоші, попит на них завжди залежить від фінансової спроможності населення. Якщо не вистачає грошей на першочергове, то ви не будете думати про те, щоб придбати якусь лопатку для каміну чи якійсь виріб для дачного будиночка. Це, звичайно, відображається і на реалізації наших виробів та, відповідно, на можливості проектувати та створювати нове.

Руслан Мороз: Яке найбільше Ваше досягнення за весь цей час роботи компанії «Коваль Полісся»?

Ігор Забродський: Це – наша команда! Команда професіоналів – гордість компанії, яка може віддано та якісно втілювати будь-які фантазії замовників у життя, які, незважаючи на те, що вони фахівці найвищого рівня, продовжують навчатися та підвищувати свій професіоналізм в улюбленій справі. Наша компанія була заснована ще в 2000 році. За пристойний відрізок часу нам вдалося підняти виробництво на високий рівень: значно його розширити, встановити новітнє устаткування і налагодити партнерство у виробничо-технічній та діловій сфері. Все це разом дозволяє нам не стояти на місці, розробляти нові та більш складні проекти, втілювати їх в життя. Я бачу результат росту, розвитку нашої діяльності. Це приносить задоволення своєю працею.

Руслан Мороз

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up