Житомирщина отримала 33 флакони вакцини від правця

Житомирщина отримала 33 флакони вакцини від правця

На обласну базу спецмедпостачання у Житомирщині завезли 33 флакони вакцини від правця. Там вакцину зберігають у спеціальних умовах і видають лікувальним закладам області, якщо до них потрапляють пацієнти з діагнозом "правець".

Нині на зберіганні в області знаходиться більш як пів сотні флаконів вакцини, - повідомляє Суспільне. Їх тримають у спеціальних холодильних установках та за потреби видають лікарням, каже завідувачка відділом обласної бази спецмедпостачання Віта Бендюкевич.

 

"Вакцина зберігається при температурі плюс 8 градусів в холодильній кімнаті. Ми отримали 27 флаконів у червні місяці і 26 липня отримали ще 33 флакони – це 8 тисяч 250 міжнародних одиниць. Нам дають наказ департаменту із вказаною кількістю – і ми видаємо", – говорить Віта Бендюкевич.

Відео дня

Введення імуноглобуліну є обов’язковим при лікуванні правця. Наразі у відділенні інстенсивної терапії Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського перебуває 65-річна жінка з діагнозом "правець". В середині липня жінка проколола палець шипами троянди, працюючи в себе на клумбі. За тиждень у неї почалися характерні для хвороби судоми. Нині хвора у задовільному стані.

"Пацієнтці пощастило, тому що хвороба у неї протікала не у важкій формі – був середній стан тяжкості. Як тільки вона поступила до нас, їй одразу ввели протиправцевий імуноглобулін в дозі 500 тисяч міжнародних одиниць – зробили дві ін’єкції із проміжком у 10 годин і надали лікування, необхідне для лікування правця", – розповів завідувач відділенням інтенсивної терапії Житомирської обласної лікарні Микола Біляс.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up