Житомирщина готується створювати наглядові ради для лікарень

Житомирщина готується створювати наглядові ради для лікарень

Мешканців регіону закликають долучатися.

Уряд 21 листопада 2023 року узгодив порядок створення наглядових рад у закладах охорони здоровʼя. 

Наглядові ради — це колективний орган управління медичними закладами. Такі ради мають створити при кожній лікарні, яка надає спеціалізовану медичну допомогу та має договір з Національною службою здоровʼя, тобто яка фінансується з державного бюджету. Понад половину членів цих рад складатимуть представники громадськості.

Місцева влада Житомирщини разом з громадськістю вже розпочала шлях до створення наглядових рад. За словами директорки БФ «Нехай твоє серце бʼється» Наталії Нагорної, вже у середині березня відбудеться засідання облради, яка має ініціювати створення наглядових рад.

Відео дня

Пані Наталя наголосила, що і громадськість, і лікарні вже готові до цього процесу. 

«Створення наглядових рад при медичних закладах є ключовим кроком у забезпеченні якості та доступності медичних послуг для наших громадян. Ці ради відіграють надзвичайно важливу роль у здійсненні ефективного контролю за роботою закладів, їхнім фінансовим управлінням та якістю наданих послуг», — каже вона.

На переконання Благодійного фонду "Нехай твоє серце б'ється", створення наглядових рад сприятиме підвищенню відкритості та прозорості в роботі медичних закладів. 

«Наша підтримка ініціативи зумовлена бажанням зробити наше медичне обслуговування ще кращим і доступнішим для кожного пацієнта», - розповідає Наталія. 

За її словами, взаємодія представників громадськості, медичних закладів та місцевої влади дозволить виявити потреби громади, вирішувати проблеми вчасно та ефективно, а також сприятиме більш ефективному використанню ресурсів.

«Тому я закликаю всіх зацікавлених сторін долучитися до створення наглядових рад при медичних закладах Житомирської області. Це сприятиме покращенню нашої системи охорони здоров'я та забезпечить кращу медичну допомогу для кожного жителя області», - закликає директорка БФ «Нехай твоє серце бʼється».


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up